Άκης: «Εσύ καθάρισες με τον ίδιο τον Γ.Α.Π.!»


«Εσύ καθάρισες με τον ίδιο τον Γ.Α.Π.!» αναφέρει στο κατασχεθέν ημερολόγιο του ο Άκης Τσοχατζόπουλος απευθυνόμενος πιθανότατα στο ίδιο πρόσωπο από το οποίο απαιτεί επιτακτικά αλλά και ταυτόχρονα παρακλητικά να του επιστρέψει 1 εκατ. ευρώ!
Άκης: «Εσύ καθάρισες με τον ίδιο τον Γ.Α.Π.!»
Το πρόσωπο αυτό, όπως φαίνεται να προκύπτει από το ημερολόγιο του πρώην υπουργού δεν είναι άλλο από τον πρώην στενό του συνεργάτη, Γιάννη Σμπώκο, ο οποίος διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ήδη ο Γιάννης Σμπώκος είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων για σωρεία κακουργηματικών πράξεων. 
«Είμαι στο χείλος του γκρεμού! Αν δεν μεσολαβήσεις τώρα, θα χαθούν όλα !», γράφει σε άλλο σημείο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος όπως προκύπτει μέσα από τις εκατοντάδες ιδιόχειρες σημειώσεις του έχει ήδη καταλάβει ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα για εκείνον.
«Δίωξη ή αρχείο», αναρωτιέται ο ίδιος και απαντώντας στον εαυτό του δίνει κουράγιο λέγοντας: «Πρέπει να αντέξω και τώρα στα χτυπήματα, όπως άντεξα ένα χρόνο. Και τώρα. Στο τέλος . Ακόμη περισσότερο....».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος εμφανίζεται σίγουρος όσο ποτέ ότι θα βρεθεί στο επίκεντρο των εισαγγελικών αρχών, αφού όπως λέει: «
Είμαι βέβαιος ότι από μέρα σε μέρα θα ξεσπάσουν διαδικασίες ανακρίσεων και δικαιοσύνης για όλους μας …» απευθυνόμενος στο ίδιο πρόσωπο, τον «Γιάννη» διερωτάται «Τι κάνουμε εδώ που φτάσαμε ;».

Και συνεχίζει πάντα απευθυνόμενος στο ίδιο πρόσωπο: «η στάση σου απέναντί μου είναι απορριπτική και εχθρική! Για αυτό σου θέτω ευθέως το ερώτημα: Θα αρχίσεις να μου επιστρέφεις τελικά…; Μετά από εβδομάδες και μήνες κοροϊδία, που έψαχνες για διαφορές λύσεις «μεταφοράς» δεν έστειλες τίποτα… 
Και εγώ όμως έχω μάθει ότι εσύ καθάρισες με τον ίδιο τον Γ.Α.Π.!. Ζητώ λεφτά τώρα. Σήμερα μία καθαρή απάντηση. Πότε και πως; Πόσα; 300.000 είναι μία λογική διακίνηση».

Σε διαφορετική περίπτωση, αφήνει να εννοηθεί το 
«Αποτέλεσμα: Καταστροφικό για μένα! Ανέχεσαι ρε Σμπώκο εσύ που σε είχα τόσα χρόνια μαζί και κάναμε αποτελεσματική δουλειά, μπαίνοντας μπροστά σε όλα, να έχω βρεθεί σήμερα στον πάτο, στο δρόμο !!! Ζητιάνος… Μου στερείς τα λεφτά σήμερα στην πιο κρίσιμη στιγμή της σύγκρουσης με τους διώκτες μου! Τους άθλιους παλιάνθρωπους που επιχειρούν με ψεύδη αλλά και παρανομίες…». Και συνεχίζει «Όμως Γιάννη εσύ ξέρεις: Δεν έχεις δικαίωμα να τα κρατάς. Είναι μια παλιά επιτυχής συνεργασία μας, με σοβαρά αποτελέσματα! Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ένα τίμιο ξεκαθάρισμα από εμάς του δύο. Για όλα!».
Αποκαλυπτικά παραστατικά για τη ροή μαύρου πολιτικού χρήματος


Εκατοντάδες έγγραφα που δείχνουν τη ροή του μαύρου πολιτικού χρήματος για εξοπλιστικά προγράμματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο αρχείο που τηρούσε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας 
Άκης Τσοχατζόπουλος στις έρευνες που έγιναν τόσο στο γραφείο του όσο και στη Δ, Αρεοπαγίτου.

Χαρακτηριστικά κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: Φωτοαντίγραφο εγγράφου της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου προς τη Διεθνή Τράπεζα Μόσχας που αφορά το έμβασμα των 21.081.757 , φωτοαντίγραφο αλληλογραφίας της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου προς την Τράπεζα Εξωτερικών Υποθέσεων Μόσχα που επιβεβαιώνει τη μεταφορά του προηγούμενου ποσού δολαρίων ΗΠΑ με δικαιούχο την DRUMILAN ( εταιρεία που εμπλέκεται στην υπόθεση των TOR Μ-1) , αντίγραφο επιταγής ύψους 1.748.000 δολάρια με οπισθογράφο την υπεράκτια εταιρεία Bluebell, έγγραφα λογαριασμών με δικαιούχο τη σύζυγό του 
Βίκυ Σταμάτη στην UBS, αλλά και πλήθος άλλων χαρτιών που αποτυπώνουν τη σχέση μεταξύ των προφυλακισμένων κατηγορουμένων.

Οι επαφές του Άκη Τσοχατζόπουλου


Από τα προσωπικά αρχεία του 
Άκη Τσοχατζόπουλου, προκύπτει ότι, ενώ ήταν ακόμη στον υπουργικό θώκο είχε συναντήσεις σχεδόν καθημερινές με βαριά ονόματα επιχειρηματιών της χώρας, πολιτικούς και δημοσιογράφους, ακόμη και πατριάρχες.

Μάλιστα, στην προσωπική του ατζέντα έχει σημειώσεις για ραντεβού του με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens Hellas, Μιχάλη Χριστοφοράκο (2001 – 2002), ενώ υπάρχουν σημειώσεις του για ραντεβού ακόμη και με την 
Μαργαρίτα Παπανδρέου στην οικία του. Όλα αυτά τα ραντεβού, όμως τα οποία από μόνα τους δεν έχουν κάτι το ποινικά κολάσιμο «αραιώνουν» χρόνο με το χρόνο, ενώ τελευταία εμφανίζεται να επικοινωνεί συχνά μόνο με έναν ισχυρό επιχειρηματία ζητώντας του στήριξη. Σε άλλο σημείο αφού ψάχνει πάλι τρόπους για παρέμβαση στην υπόθεση του, σημειώνει κάπου, «Κλίμα-διαφορετικό μετά την αποχώρηση του ΓΑΠ!!!».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του