Βενιζέλος: Την Κυριακή κρίνεται η παραμονή μας στο ευρώ


Προ του ιστορικού διλήμματος που καλούνται να απαντήσουν στις εκλογές της Κυριακής, έθεσε τους ψηφοφόρους ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας από το Σύνταγμα κατά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ
«Την Κυριακή κρίνονται όλα. Το αν θα μείνουμε στο ευρώ, αν θα προχωρήσουμε σε ένα δρόμο δύσκολο αλλά ασφαλή που οδηγεί σε έξοδο από το μνημόνιο, ή αν θα μπούμε σε περιπέτειες γυρίζοντας πολλές δεκαετίες πίσω, πηγαίνοντας σε πτώχευση την Ελλάδα και σε μαζική φτώχεια τους Ελληνες».

«Δεσμευόμαστε, εγγυόμαστε, μπορούμε», ήταν το τρίπτυχο που κυριάρχησε στην τελευταία προεκλογική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στην πλατεία Συντάγματος, στην οποία, όπως είπε, μίλησαν και οι μεγάλοι ηγέτες της δημοκρατικής παράταξης, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Γεώργιος Παπανδρέου και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες και ανήκουμε στη δημοκρατική παράταξη, η οποία ουδέποτε οδήγησε τη χώρα σε ήττες και ταπεινώσεις, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι αντίθετα η δημοκρατική παράταξη κλήθηκε πολλές φορές να αντιμετωπίσει τις συνέπειες που έφεραν για την πατρίδα ήττες και ταπεινώσεις στις οποίες άλλοι την οδήγησαν.

Βενιζέλος: Την Κυριακή κρίνεται η παραμονή μας στο ευρώ
Με το τρίπτυχο που επανέλαβε πολλές φορές, ο κ. Βενιζέλος θέλησε να δείξει ότι οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την υπέρβαση του μνημονίου και την οριστική έξοδο από την κρίση είναι απόλυτα ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες, αφενός και δεν οδηγούν τη χώρα σε περιπέτειες.
Ξεκαθάρισε πως όλα κρίνονται την Κυριακή και ζήτησε από τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να δώσουν τη μάχη μέχρι το κλείσιμο της κάλπης, πόρτα-πόρτα, πολίτη-πολίτη. Πρόσθεσε ότι οι πολίτες που πιστεύουν στην Ευρώπη, αγωνιούν και σκέφτονται μέχρι την τελευταία στιγμή και δήλωσε αισιόδοξος, αναφέροντας ότι γέρνουν τη ζυγαριά προς το ΠΑΣΟΚ.

Βενιζέλος: Την Κυριακή κρίνεται η παραμονή μας στο ευρώ
Επίσης απηύθυνε έκκληση στους ψηφοφόρους του Κινήματος του 2009, τονίζοντας ότι την Κυριακή κρίνονται η ζωή, η ασφάλεια και η προοπτική κάθε ελληνικής οικογένειας, όπως και το αν θα μείνει η χώρα στο ευρώ, αν θα μπούμε σε περιπέτειες οδηγώντας τη χώρα στην πτώχευση.
Έθεσε επίσης ερωτήματα σχετικά με το ποια κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί μισθούς και συντάξεις τον Ιούνιο, τις δαπάνες για τη λειτουργία σχολείων και νοσοκομείων και τις καταθέσεις των πολιτών.

Ένα ακόμα ερώτημα που έθεσε ο κ. Βενιζέλος ήταν ποια κυβέρνηση μπορεί να σταθεί με τον Φρανσουά Ολάντ απέναντι στους συντηρητικούς και ομογάλακτους του κ. Σαμαρά στην Ευρώπη.

Βενιζέλος: Την Κυριακή κρίνεται η παραμονή μας στο ευρώ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει την Κυριακή το βράδυ πρέπει να είναι προοδευτική, φιλοευρωπαϊκή και αυτή η κυβέρνηση μπορεί να προκύψει μόνο με την ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ ως πρώτου κόμματος, όπως θέλει η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι κανενός.
Τόνισε ότι η ελληνική κοινωνία δεν πρέπει να οδηγηθεί στον εκφασισμό, ενώ τονίζοντας ότι «κανείς πλέον δεν μπορεί να πει ότι δεν ξέρει τι συμβαίνει», υπογράμμισε ότι «την Κυριακή κάθε πολίτης που θέλει να μείνουμε στην Ευρώπη και στο ευρώ πρέπει στην κάλπη να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ».

Βενιζέλος: Την Κυριακή κρίνεται η παραμονή μας στο ευρώ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η ελληνική κοινωνία δεν πρέπει να οδηγηθεί στον εκφασισμό, ενώ τονίζοντας ότι «κανείς πλέον δεν μπορεί να πει ότι δεν ξέρει τι συμβαίνει», υπογράμμισε ότι «την Κυριακή κάθε πολίτης που θέλει να μείνουμε στην Ευρώπη και στο ευρώ πρέπει στην κάλπη να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ».
Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των ηγεσιών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι δεν δέχεται μαθήματα από εκείνον που κρύφθηκε πίσω του, ούτε από αυτούς που λένε ψέματα στον ελληνικό λαό.

Κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι πορεύθηκε προεκλογικά «κρυπτόμενος» και απέφυγε όπως ο διάβολος το λιβάνι τον τηλεοπτικό διάλογο, ενώ δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για όσα παρέδωσε το κόμμα του το 2009. Και πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι που δραπέτευσαν το 2009, έχουν το θράσος να ζητούν αυτοδυναμία για να ξανακυβερνήσουν, χαρακτηρίζοντας «τζάμπα πολιτική», την πολιτική Σαμαρά, η οποία, όπως είπε, μεταδόθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι ζητά να καταγγελθεί η δανειακή σύμβαση, δηλαδή να αρνηθεί η χώρα να εισπράξει τα δισ. που περιμένουν, να αρνηθεί να πληρώσει το δημόσιο χρέος, κάτι που θα οδηγήσει τη χώρα εκτός διεθνούς εμπορίου και διεθνούς τραπεζικού συστήματος, που σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας προτείνει τον δημοσιονομικό θάνατο της χώρας. Αν ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, θα βρεθούμε εκτός ευρώ, όχι γιατί θα μας διώξουν, αλλά γιατί δεν θα μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος της παραμονής και θα παρακαλάμε εμείς να φύγουμε.

Η Ελλάδα, τόνισε, επίσης, δεν πρόκειται να γίνει η Αλβανία των προηγούμενων δεκαετιών, ούτε Αργεντινή και Κολομβία. Περάσαμε τα δύσκολα, πρόσθεσε, και δεν τα παρατάμε τώρα που άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε, τέλος, τις εξαγγελίες του, μεταξύ άλλων, για αφαίρεση έκτακτων φόρων, εισφορών και τελών, μείωση ασφαλιστικών εισφορών 10% και του ΦΠΑ σε τουρισμό, αγροτικά εφόδια και εστίαση, καθώς και για ένα σταθερό για 10 χρόνια εθνικό φορολογικό σύστημα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του