Ψήφο ανοχής (;) της ΔΗΜΑΡ σε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ


Το σενάριο που εσχάτως κυκλοφορεί ευρέως, και σύμφωνα με πληροφορίες μας ήδη συζητείται σοβαρά σε πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους, θέλει το κόμμα... του Φώτη Κουβέλη να δίνει ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση μειοψηφίας που θα συμμετέχουν μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Όπως λένε, όσοι διαδίδουν αυτές τις....

πληροφορίες, η ΔΗΜΑΡ δεν θα συμμετέχει στην συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή που ενδεχομένως θα ζητήσουν τα δύο κόμματα.
Στην περίπτωση αυτή, εφόσον ισχύουν οι πληροφορίες, το σχήμα θα είναι μεν μειοψηφικό, αλλά θα έχει την περίφημη δεδηλωμένη, έστω και «ανάπηρη».

Στο ΣΥΡΙΖΑ πάντως διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις για το τι θα πράξει τελικά ο Φώτης Κουβέλης. Είναι χαρακτηριστική εξάλλου η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή το βράδυ ο οποίος μίλησε για «μετατόπιση Κουβέλη» εκφράζοντας, ωστόσο, την ελπίδα να μείνει σταθερός σε όσα είπε και τελικά να μην στηρίξει κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Το επίμαχο απόσπασμα από τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα:

"Μετά τη μετατόπιση του Φ. Κουβέλη και την ευθυγράμμισή του με την πρόταση Βενιζέλου, είχαμε και την ευθυγράμμιση του κου Σαμαρά με την πρόταση Βενιζέλου.
Έχουμε έτσι μπροστά μας τώρα, μια κοινή γραμμή τριών κομμάτων που ζητά κυβέρνηση εφαρμογής του μνημονίου με αριστερό άλλοθι.

Στην τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη δεν θα ήθελα να απαντήσω.

Θα πω μόνο ότι ελπίζω να μείνει μέχρι τέλους σταθερός και ειλικρινής στην θέση του ότι δε θα συμμετάσχει, αλλά και δε θα στηρίξει μια τέτοια κυβέρνηση.


Εμείς κοιτάμε το λαό στα μάτια. Με καθαρό βλέμμα. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.


Δεν μιλάμε με δύο γλώσσες. Σεβόμαστε την ξεκάθαρη εντολή που έδωσε ο λαός μας στις 6 Μαΐου.


Ούτε παίζουμε ούτε συμμετέχουμε σε παιχνίδια πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού.


Το μνημόνιο το έχει ήδη καταγγείλει ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του.


Δεν δικαιούται να το εφαρμόσει καμία κυβέρνηση, ούτε οικουμενική, ούτε ειδικού σ
κοπού".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του