ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ                                                                                                
Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β “Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ”                                                                      
 
            Συνάδελφοι-ισσες,
          Η επίθεση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Ε.Ε, στην εργατική – λαϊκή οικογένεια συνεχίζεται με αυξανόμενη ένταση.
          Απαιτούν να δουλεύουμε χωρίς ωράρια και με μίσθους πείνας. Αυξάνουν τη φορολογία των εργαζομένων και των συνταξιούχων σε δυσβάσταχτα επίπεδα και την ίδια στιγμή φοροαπαλλάσουν το μεγάλο κεφάλαιο. Διαλύουν τη δημόσια παιδεία, υγεία και πρόνοια.
          Τα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα συνεχίζονται, με το νέο πακέτο 11,5 δις + 2,5 δις να επιφυλλάσει νέο μαχαίρι σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εφάπαξ. Περιλαμβάνει νέες αντεργατικές ανατροπές, όπως ο καθορισμός του κατώτερου μισθού με νόμο που σημαίνει μεροκάματα Βουλγαρίας-Ρουμανίας, πλήρη κατάργηση του 8ώρου και δουλειά για 13 ώρες τη μέρα, 6 ημέρες την εβδομάδα, μείωση έως και κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, σύνταξη στα 67-70, αύξηση των ενσήμων από 4500 στα 6000 για την εξασφάλιση της ελάχιστης σύνταξης, κατάργηση της αποζημίωσης για την απόλυση.
          Πρόκειται για μέτρα που πτωχεύουν όλο και περισσότερο το λαό, προκειμένου να σωθεί το κεφάλαιο από τη κρίση, και επιβεβαιώνουν με τον πιο κυνικό τρόπο ότι, όσο κυρίαρχος στόχος της πολιτικής θα είναι να σωθούν η ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη του κεφαλαίου και η παραμόνη στην Ε.Ε, τα μέτρα και τα μνημόνια δεν θα έχουν τέλος.
          Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, και ο ΣΥΡΙΖΑ, κρύβουν ότι η ολοκληρωτική χρεοκοπία του λαού έχει δρομολογηθεί, από την Ε.Ε, για να στηριχθεί η ανάκαμψη του καπιταλισμού και των κερδών του κεφαλαίου πάνω στη μόνιμη φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση του λαού.
          Και στον κλάδο, στο Ν.Βοιωτίας, οι εργοδότες έχουν εξαπολύσει μία άνευ προηγουμένου επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, με απολύσεις, απλήρωτη εργασία, κατάργηση Σ.Σ.Ε, εκ περιτροπής εργασία(BASF,PIPELIFE,BERLINGUA), μειώσεις μισθών με ενώσεις προσώπων (INOVA από 17% - 25%). Η ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε κατήγγειλε την Επιχ. Σ.Σ.Ε και απαιτεί μειώσεις μισθών 12%, διευθέτηση του χρόνου εργασίας (κατάργηση του 8ώρου), και 2ετή αναβολή αρκετών κεκτημένων των εργαζομένων.
          Οι εργοδότες αξιοποιούν πλήρως το νομοθετίκο πλαίσιο που δίνει «γη και ύδωρ»  στο κεφάλαιο ώστε να ξεπερνάει σε όφελος του την καπιταλιστίκη κρίση.
           Συνάδελφοι-ισσες,
          Απαιτείται οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο εργασίας κόντρα στην αντεργατική πολιτική.
          ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 26/9/2012 να απαντήσουμε στην επίθεση. Να γίνει η ΑΠΕΡΓΙΑ ξεκίνημα πολιτικών εξελίξεων και κλιμάκωσης του αγώνα και με πιο οξυμένες μορφές.
          Να ενδυναμώσει η συμμαχία της εργατικής τάξης με το μέτωπο των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που συνθλίβονται απ’τα μονοπώλια, των μικροεπαγγελματιών, εμπόρων, μικροαγροτών σε κατεύθυνση ρήξης με τα μονοπώλια και την πολιτική τους εξουσία.
          Να παραμεριστούν ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και εργατικό κέντρο Θηβών που παρά τις φανφάρες και τις κατά καιρούς αγωνιστικές κορόνες, δεν έχουν γραμμή ρήξης με τα μονοπώλια, δεν αμφισβητούν τη μήτρα που γεννά τα δεινά των εργαζομένων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 10:30 π.μ.

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



















                                                                   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του