Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί για παράνομα παίγνια, μετά από έλεγχο σε κατάστημα - καφενείο στην περιοχή της Αμφίκλειας Φθιώτιδας


Αστυνομικός, προσποιούμενος τον πελάτη, πόνταρε χρηματικό ποσό σε παράνομο στοιχηματισμό, σχετικά με την έκβαση ποδοσφαιρικών αγώνων, προκαθορισμένης απόδοσης, μέσω διαδυκτίου

Κατασχέθηκαν ένας (1) φορητός Η/Υ για την διεξαγωγή παράνομου στοιχηματισμού, ένας (1) Η/Υ, με ενσωματωμένο κερματοδέκτη, για την διεξαγωγή του παράνομου παιγνίου «φρουτάκια», χρήματα κα. 
Συνελήφθησαν, στις (22-09-2012) το απόγευμα στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 34, 23 και 49 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για  παραβάσεις του Νόμου Περί Παιγνίων.     
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικός του.....
Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας, μετέβη σε κατάστημα – καφενείο, ιδιοκτησίας του 34χρονου, στην περιοχή της Αμφίκλειας και προσποιούμενος τον πελάτη, πόνταρε χρηματικό ποσό σε παράνομο στοιχηματισμό, σχετικά με την έκβαση ποδοσφαιρικών αγώνων, προκαθορισμένης απόδοσης, μέσω διαδυκτίου, με την χρήση φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Επιπλέον εντός του καταστήματος, στο οποίο εργαζόταν και ο 23χρονος ως προσωρινά υπεύθυνος, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία ενός ειδικά διαμορφωμένου ηλεκτρονικού υπολογιστή, με ενσωματωμένο κερματοδέκτη, στον οποίο ο 49χρονος διενεργούσε, ως χειριστής, το απαγορευμένο τυχερό παίγνιο «Φρουτάκια».
Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν οι τρεις ημεδαποί ( ιδιοκτήτης, προσωρινά υπεύθυνος και παίκτης), ενώ συνολικά κατασχέθηκαν:
Ένας (1) φορητός Η/Υ μαζί με τροφοδοτικό καλώδιο, ο οποίος χρησιμοποιούταν για την διεξαγωγή του παράνομου στοιχηματισμού.
Ένα (1) μεταλλικό κυτίο, που χρησιμοποιούταν αποκλειστικά για την αποθήκευση των χρημάτων από τον παράνομο στοιχηματισμό.
Ένας (1) Η/Υ με ενσωματωμένο κερματοδέκτη, αποτελούμενος επιπλέον από πληκτρολόγιο, «ποντίκι», ακουστικά και κάμερα, ο οποίος χρησιμοποιούταν για την διεξαγωγή του παράνομου παιγνίου «Φρουτάκια». 
Το χρηματικό ποσό των (1.148,47) ευρώ, σε κέρματα και χαρτονομίσματα, που θα αποσταλεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
Επτακόσια (700) τεμάχια χαρτιού, τα οποία ανέγραφαν αποδόσεις ποδοσφαιρικών αγώνων, ομάδες που αγωνίζονταν και μπορούσαν να πονταριστούν, καθώς και ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων αυτών.
Αποκόμματα στοιχηματισμού, καθώς και δύο (2) βιβλία και ένα (1) τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις ( πίνακες , στήλες, χρηματικά ποσά κ.λ.π.).
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας και η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας.
Υπενθυμίζεται ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την "αγορά των παιγνίων" και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του