Προθεσμία για τις 8 Απριλίου πήρε ο Γιάννος Παπαντωνίου


GIANNOS«Ραντεβού» με τον ανακριτή στις 8 Απριλίου έδωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος κλήθηκε από τις δικαστικές αρχές για να δώσει εξηγήσεις για το κακούργημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες.
Η δίωξη σε βάρος του ασκήθηκε από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου και αφορά στο έτος 2009, (όταν η πράξη ήταν πλημμέλημα) και το έτος 2010, οπότε ο νόμος άλλαξε και αναβάθμισε το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες σε κακούργημα .
Ως άμεσος συνεργός στο αδίκημα φέρεται η σύζυγός του πρώην Υπουργού Σταυρούλα Κουράκου . Το αδίκημα στρέφεται γύρω από το ποσό του 1,3 εκατομμυρίων ευρώ που εντοπίστηκε στην τράπεζα HSBC και ήρθε στο φως με την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ.
Για το ποσό αυτό ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του έχουν κατ' επανάληψη βρεθεί ενώπιον των ανακριτικών αλλά και των φορολογικών αρχών, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για νόμιμα χρήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπόμνημά που είχε καταθέσει στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης ο πρώην Υπουργός υποστήριζε ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη του ποσού και πως αυτό είχε τοποθετηθεί προ δεκαετίας εν αγνοία του από τη σύζυγό του και αφορούσε σε χρήματα για τα παιδιά της από τον πρώτο της γάμο.

Το εν λόγω ποσό επαναπατρίστηκε και περιήλθε εκ νέου στην κατοχή των παιδιών το 2010. Προ ημερών, ο ανακριτής Μαλλής, έβαλε για πρώτη φορά στο στόχαστρο το ζεύγος Παπαντωνίου, καλώντας την κ. Κουράκου για κατάθεση. Στόχος των αρχών είναι να ερευνήσουν εάν το ποσό του 1,3 ευρώ συνδέεται καθ'οιοδήποτε τρόπο με τις μίζες από τα εξοπλιστικά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του