Οι Γερμανοί μας τα 'παν και μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο: Αποζημιώσεις γιοκ


koinovouliooΟ πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Γερμανικής Βουλής, κυβερνητικός βουλευτής Gunther Krichbaum, άκουσε σήμερα Έλληνες βουλευτές να του θέτουν το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού δανείου.
Ο κ. Krichbaum, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της συγκεκριμένης επιτροπής πρόταξε τη συμβολή της χώρας του στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.
Η απάντησή του, ωστόσο, ήταν πως η θέση της Γερμανίας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα είναι γνωστή και ότι η συμφιλίωση των λαών περνάει μέσα από την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, στην οποία η χώρα του έχει επενδύσει πολλά.
«Θα σας ζητήσω να στρέψετε το βλέμμα σας στο μέλλον, σε μια ενοποιημένη Ευρώπη, και τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε», ανέφερε ο κ. Krichbaum, υπογραμμίζοντας ότι σε αντίθεση με τη γερμανική κοινή γνώμη, η γερμανική Βουλή έδειξε αλληλεγγύη στην Ελλάδα με την πεποίθηση ότι η Ευρώπη τους χρειάζεται όλους και όλοι χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι.
Οι Γερμανοί βουλευτές συμμετείχαν στην κοινή συνεδρίαση της διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της ειδικής διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, με θέμα την ίδρυση του Οργανισμού Νεότητας Ελλάδας-Γερμανίας.

Της αναφοράς του κ. Krichbaum στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων είχαν προηγηθεί επισημάνσεις βουλευτών, όπως του Νότη Μαριά (ΑΝΕΛ) ότι «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην οποία η Γερμανία δεν έχει καταλάβει τις πολεμικές αποζημιώσεις και το δάνειο που έδωσε αναγκαστικά η Ελλάδα στη ναζιστική Γερμανία το 1942».
Αλλά και ο πρόεδρος της ειδικής διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γιάννης Τραγάκης ενημέρωσε τους Γερμανούς βουλευτές ότι η ελληνική Βουλή έλαβε την απόφαση να συγκροτήσει επιτροπή για να εξετάσει το θέμα και να καταλήξει σε πόρισμα.
«Γνωρίζω ότι υπάρχει μια τέτοια συζήτηση στην Ελλάδα. Γνωρίζετε τη θέση της Γερμανίας και τη νομική θέση της, την οποία εξέφρασε και πρόεδρος της Δημοκρατίας μας ο κ. Γκάουκ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα. Το ότι με τη "Συνθήκη δύο συν τέσσερις" έληξε αυτό το θέμα», είπε ο κ. Krichbaum.
«Εγώ πάντως δεν εισέπραξα την ίδια κατηγορηματική άρνηση», σχολίασε για την πρόσφατη επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου στην Αθήνα Γιοακίμ Γκάουκ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γιάννης Τραγάκης και προσέθεσε ότι «εντός της ημέρας κιόλας, η ελληνική Βουλή συνιστά επιτροπή για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων το οποίο θα εξεταστεί σε βάθος και θα εκδώσει ένα πόρισμα».
Αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Δημήτρης Παπαδημούλης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το γερμανικό αριστερό κόμμα Die Linke, διότι πρόσφατα με ερώτησή του ανέδειξε το ιστορικό δίκαιο για τις πολεμικές επανορθώσεις και το αναγκαστικό δάνειο.
Τέλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος είπε ότι είναι σημαντικό να κλείσουμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του