ΕΥΦΥΕΙΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ Η ΕΞΤΡΑ ΒΛΑΚΕΣ-ΟΙ ΕΝΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟΥ;


Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro
«Το βλάκα μπορείς να τον καταλάβεις από δυο ενδείξεις:
μιλάει για πράματα που είναι γι' αυτόν άχρηστα και εκφράζει
γνώμη για κάτι που κανένας δεν τον ρωτάει».
ΠΛΑΤΩΝ
 -Ευφυΐα: Θεωρείται...
η δυνατότητα του εγκεφάλου να σκέφτεται, να εκλογικεύει, να αντιλαμβάνεται αφηρημένες έννοιες, να λύνει προβλήματα. Να μαθαίνει και κυρίως να κατανοεί και να προβλέπει, μέσω του ανθρώπινου εγκέφαλου....

-Βλακεία: Ως  πράξη είναι αυτή που καθοδηγείται από μη επαρκή ή μη ισορροπημένη, σε σχέση με το αναμενόμενο, λειτουργία του κέντρου επεξεργασίας ερεθισμάτων και λήψης αποφάσεων ενός νοήμονος οργανισμού ή ομάδας και οδηγεί σε αποδιοργάνωση της τάξης, τροχοπέδη της εξέλιξης ή καταστροφή.

-Βλακεία: Ως συμπεριφορά είναι η επανάληψη βλακωδών πράξεων από το ίδιο άτομο ή ομάδα που καταδεικνύουν φαινομενικά ανεξήγητη αδυναμία προσαρμοστικής μάθησης ή άρνηση προόδου.

Καψής: «Όλες οι προσλήψεις γίνονται με απόλυτη διαφάνεια, με αντικειμενικές διαδικασίες, με αξιολογητές, με δυνατότητα  ένστασης και με δυνατότητα ένστασης έναντι τρίτων. Και για όλη αυτή τη διαδικασία είμαι πολύ υπερήφανος. Όπως είμαι υπερήφανος και για το νόμο που περάσαμε, όπου ο υπουργός πλέον δεν έχει καμία δυνατότητα παρέμβασης. Όλα γίνονται από το Εποπτικό Συμβούλιο και το Διοικητικό Συμβούλιο. Αυτό είναι κατάκτηση, η οποία θα δώσει καρπούς μακροπρόθεσμα, δεν θα φανεί αύριο-μεθαύριο.»                                              

ΝΕΡΙΤ: Το διοικητικό συμβούλιο, προχώρησε στην εξέταση της εισήγησης της
Αναπληρώτριας Διευθύνουσας Συμβούλου για την έγκριση της ανάθεσης εκτέλεσης παραγωγών, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των προτάσεων που κατατέθηκαν στο πλαίσιο της κατεπείγουσας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος παραγωγών-δημιουργών για την Α' φάση, Μάρτιος-Ιούνιος 2014, από τις αρμόδιες Επιτροπές Αξιολόγησης, Κοστολογίου και Προγράμματος, όπως η διαδικασία αυτή αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας και αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Κατόπιν αυτών, το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφασίζει την ανάθεση
εκτέλεσης παραγωγής των παρακάτω αναφερομένων τηλεοπτικών προγραμμάτων και εξουσιοδοτεί την Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλο να υπογράψει τις σχετικές αποφάσεις ανάθεσης. Συμπέρασμα: Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει!!!

Μελετώντας προσεκτικά τις πράξεις και αποφάσεις των μελών του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ: κ.κ Προκοπάκης Γεώργιος πρόεδρος δ/νων σύμβουλος, Ευαγγελάκου Αικατερίνη αναπληρώτρια δ/νουσα σύμβουλος, Καρούνος Θεοδωρος, Ξανθούλης Νικόλαος, και Πολυζωγόπουλος Κωνσταντίνος, προβληματίστηκα πολύ αν θα πρέπει να τους κατατάξω στην «Ευφυΐα» η «Βλακεία». Αναλύοντας και τις δηλώσεις Καψή για τα όσα είπε σχετικά με τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, ο προβληματισμός μου μεγάλωσε. Διαβάζοντας και τα ονόματα των νέων γενικών του φορέα: Βασίλη Θωμόπουλο, Χρήστου Κουπελίδη, Αρίστων Κοντιζάς, Τραιανός(Νούλης) Χατζηδημητρίου, και τον τρόπο επιλογής τους, περιέπλεξαν ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Σε όλα τα πάρα πάνω πρόσωπα, θα ήθελα να προσθέσω και τα  μέλη των επιτροπών, αξιολόγησης, κοστολογίου και προγράμματος που είχαν διοριστεί με την
υπ΄αριθ΄ 14/29-1-2014 απόφαση ΔΣ  Θέμα 4α αριθ. Πρωτ.42. και «εισήγηση» της κ. Ευαγγελάκου Αικατερίνης.

Στις 7-2-2014 σε μια σκληρή ανάρτηση μιλούσα για επιτροπές με «δυσοσμία, κοράκια, και τρωκτικά στη ΝΕΡΙΤ» με άρωμα, ρουσφετιού, φιλίας και συγγενικών προσώπων και κανένας δεν είχε αντιδράσει. Φαίνεται θα συμφωνούσαν σε αυτά που έγραφα. Οι επιτροπές ήταν:

* Επιτροπή Αξιολόγησης:
-Ελένη Βλάχου, συνταξιούχος της ΕΡΤ , εδώ κα πολλά χρόνια. Διοικητική υπάλληλος, αρμόδια για αγορά ντοκιμαντέρ. Βοηθό της κυρίας Τσιλίκουνα.

-Αλέξανδρος Μελίδης πολιτικός επιστήμων, Αρθογράφος των Νέων, ΔΟΛ. Διάβασα δυο άρθρα του: «Η ψυχολογία του απατημένου εραστή» και «Γεροντοκόρη η σέξι κυρία, κεντροαριστερά χωρίς αριστερούς».


-Νίκος Παναγιωτόπουλος. Εχει κάνει μια αξιόλογη καριέρα ως σεναριογράφος και έχει σχέση με τα τηλεοπτικά δρώμενα. Έχει γράψει το σενάριο της Ευαγγελάκου Αικατερίνης, «Ώρες κοινής ησυχίας» είναι φίλοι!

-Νίκη Τσιρώνη, ίσως είναι και το πιο αξιόλογο πρόσωπο των επιτροπών αλλά δεν έχει σχέση με τα τηλεοπτικά δρώμενα. Διδάκτωρ Βυζαντινών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.


-Κωνσταντίνος-Θεόφιλος Φραγκόπουλος. Γεννήθηκε το 1980. Σκηνοθέτης και βοηθός της  Ευαγγελάκου Αικατερίνης. Αμείβεται με 6.900 το μήνα.

*Επιτροπή Κοστολογίου:
-Παναγώτης Φρουττζής Λογιστής, αγνώστων λοιπόν στοιχείων.. Άγνωστο πως επελέγη στην επιτροπή(!).

-Φωτεινή Κανατσούλη, συνταξιούχος της ΕΡΤ. Από το λογιστήριο της ΕΡΓΑΣ-Μπατατούδη, βρέθηκε το 1986 στο ραδιομέγαρο ως διοικητική υπάλληλος και αργότερα ως βοηθός και δ/ντρια παραγωγής.

-Γεώργιος Τσούργιαννης, εμφανίζεται ως παραγωγός, κινηματογράφου, τηλεόρασης, διαφήμισης. Στην αγορά ελάχιστα γνωρίζουν. Πριν κλείσει η ΕΡΤ επρόκειτο να χρηματοδοτηθεί με 100.000 ευρώ για μια μικρή παραγωγή με την ονομασία «Λούτον».


*Επιτροπή προγράμματος:
-Αριστοτέλης Σαμαντάς πρώην μέλος του ΔΣ της αμαρτωλής ΕΡΤ επί Νίκου Σίμου και υποψήφιος στο Δήμο Αθηναίων με τη ΔΗΜΑΡ στο 7ο διαμέρισμα όπως αναφέρει ο συνδυασμός Καμίνη.

-Ευαγγελία Τσιλίκουνα, το «βαρύ πυροβολικό» της ΕΡΤ. Συνταξιούχος και πρώην δ/ντρια προγράμματος, πρώην Βοηθός της Ε. Βλάχου. Έχει τελειώσει νοσηλευτική (πιθανόν το ΙΕΚ ΣΒΙΕ). Έχει δυνατές διασυνδέσεις με εταιρίες παραγωγής, αλλά και πολιτικές. Εμφανίζεται μάλιστα, μέσα από ανακοινώσεις ότι είναι απόφοιτος Νομικής.!!! Στο βιογραφικό της αναφέρεται:

Εργάζεται στην ΕΡΤ από το 1984 ως συνεργάτης και από το 1986 ως τακτική υπάλληλος. Με σπουδές στη Νομική Σχολή Αθηνών και γνώση της αγγλικής γλώσσας, η κυρία Τσιλίκουνα υπηρέτησε στη Γενική Διεύθυνση Προγράμματος, και στον Τομέα Μόρφωσης της ΕΤ1. Το 1997 τοποθετήθηκε προϊσταμένη του Τμήματος σύνθεσης προγράμματος της ΝΕΤ ενώ από το 2002 έως σήμερα, ασκεί τα καθήκοντα της Προϊσταμένης του Τμήματος Σύνθεσης Προγράμματος της Γενικής Διεύθυνσης Τηλεόρασης της ΕΡΤ ΑΕ. Όλα αυτά είναι «μαϊμού».


-Θεοδώρα Αναγνωστοπούλου, «ανιψιά» της κυρίας Τσιλίκουνα. Η Βενιαμίν της παρέας. Προστατευμένη παλαιότερα, του Γιώργου Χουλιάρα. Αμείβεται με 6.900 ευρώ. Λέει ότι είναι δημοσιογράφος. Το βιογραφικό της γράφει:

Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών «Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός» από το ίδιο Τμήμα. ως Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού χορηγώ και ερμηνεύω ψυχομετρικά εργαλεία, διοργανώνω και είμαι εισηγήτρια σε εκδηλώσεις Συμβουλευτικής Σπουδών και Σταδιοδρομίας.
Και ερχόμαστε στο «ψητό»:

Η «ομόφωνη» απόφαση του ΔΣ, να δώσει την εγκρισή του για 20 εκπομπές που εισηγήθηκε η κυρία Ευαγγελάκου Αικατερίνη, και να μοιράσει κάποια εκατ. κατά την «κρίση» της, μας επιβεβαίωσε πλήρως. Αποδεικνύεται , ότι αρχόντισσα του φορέα, είναι η  αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος με προσόντα, μία ιδιωτική σχολή της κυρίας Χατζίκου και  δύο ταινίες που δεν χρειάζονται σχολιασμό. Όσο για το ΑΠΘ, δεν το αγγίζω.

Έχει όμως ένα μεγάλο πλεονέκτημα(!). Είναι κολλητή με τη σύζυγο του κ. Παντελή Καψή. Αυτό της δίνει το δικαίωμα να είναι το μεγάλο «αφεντικό» της ΝΕΡΙΤ και να φοράει «παντελόνια» που άλλοι τα μετέτρεψαν σε «σώβρακα» μέσα στο ραδιομέγαρο και κάνουν το ψάρι!!! Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, οι παρανομίες, αλχημείες, νομιμότητα , διαφάνεια, αξιοκρατία και συνταγματικότητα έχουν χάσει πλέον την έννοια τους.

Το νομικό τμήμα, έχει άλλη άποψη. Με την κ. Βίκυ Σουλτανιά, κολλητή της κυρίας Ναταλί, αδελφή του κ. Σ. Κεδίκογλου, που διορίστηκε πρόσφατα νομική σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ και η κ. Σκαρπαθιώτη από την ICAP, προχωράνε κατόπιν εντολών στις «νόμιμες» διαδικασίες πρόσληψης των «επιτυχόντων» της προκήρυξης.

Χωρίς ανάρτηση αξιολογητών, χωρίς επιτροπές ενστάσεων, χωρίς τελικό πίνακα κατάταξης και μόρια διαγωνιζομένων. Με βιομηχανία πλαστών εγγράφων, βεβαιώσεων, πτυχίων κλπ. Ζούγκλα!!! Ούτε σε χούντες δεν συμβαίνουν αυτά. Και μετά σου λένε ότι φοράνε παντελόνια. Όχι παντελόνια δεν φοράνε, ούτε σώβρακα. Που και αυτά τα έχουν αντικαταστήσει με δαντελωτά «βρακιά», που πολλοί/ές προτίμησαν τα «στριγκάκια..». Υπάρχει απάντηση(;).

Κύριε εισαγγελέα, εάν όλα αυτά αφορούσαν ιδιωτικό φορέα δεν θα είχε νόημα να ασχοληθούμε. Επειδή όμως είναι πρόσωπα διορισμένα με πολιτικές αποφάσεις. Και μάλιστα, μέσα από φιλίες, γνωριμίες, ρουσφέτια και συγγενολόι, έχουμε δικαίωμα να τα ελέγχουμε! Πολύ περισσότερο όταν τα πληρώνουμε εμείς, δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος, με ιδρώτα και αίμα. Δεν μπορούν να δίνουν σε 30χρονα «παιδάκια-κοριτάκια» 6.900 το μήνα και ο μέσος Έλληνας να μην τα παίρνει ούτε σε έναν χρόνο; Ο φορολογούμενος απαιτεί, και πρέπει να γνωρίζει που πάει και το τελευταίο ευρώ που δίνει. Δεν μπορεί να μοιράζονται εκατ. με δήθεν «νόμιμες» αλλά «αδιαφανείς» διαδικασίες».

Κύριε εισαγγελέα, η δικαιοσύνη είναι πυλώνας της δημοκρατίας και της νομιμότητας. Θεματοφύλακας θεσμών και διαφάνειας, όταν αφορά, δημόσια πρόσωπα και φορείς. Κάτι που δεν φαίνεται να συμβαίνει στο ραδιομέγαρο. Στο χέρι σας είναι να αποδείξετε ότι ο Ελληνικός λαός πρέπει να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Θέμιδα ως το μοναδικό θεσμό προστασίας, από μια Λερναία Ύδρα  με πλοκάμια, μαφίας, συμμοριών, τρωκτικών, αρουραίων και μαυραγοριτών που ακμάζουν αυτή τη περίοδο!!!!!!!!

Για όλα αυτά ο κ. Καψής δηλώνει υπερήφανος. «Μπράβο» Παντελή. Έτσι θα κάνεις καριέρα με την «ελιά» και στην Ευρώπη; Εμείς θα καλούμε σε κάθε ανάρτηση την παρέμβαση του εισαγγελέα. Η «κοπριά» που έχει μαζευτεί στο ραδιομέγαρο από ειδικούς της «μάσας» που φοράνε «σώβρακα» και αυτά σκισμένα, διορισμένοι από προστάτες αντί για παντελόνια-είναι περισσότερη και από αυτή του αυγείου-θα έρθει σύντομα η ώρα που θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Τώρα από όλα τα ονόματα που αναφέρονται, μπορούν να διαλέξουν οι αναγνώστες, μεταξύ «ευφυΐας», «βλακείας» ως πράξη η συμπεριφορά, και ηλιθιότητας και να τους απονείμει τα «εύσημα», «βλακείας» η «ευφυΐας».

Θα ρωτήσω και το «φίλο» υπουργό επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη που είναι «μάγκας» και Σαλονικιός. Πρωτοστάτησε για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Σχεδόν δέκα μήνες μετά, όχι τηλεόραση δεν υπάρχει, αλλά γέμισε με τρωκτικά και αρουραίους. Τώρα φαίνεται η επιπολαιότητα και η ηλιθιότητα μιας πολιτικής απόφασης. Είναι υπερήφανος όπως ο κύριος Καψής; Εσύ Γιώργο Μουρούτη τι λές; Στο απυρόβλητο δεν μπορεί να μείνει ούτε ο Μενέλαος Δασκαλάκης, τώρα γενικός γραμματέας υπουργείου, πρώην  γενικός διευθυντής ΝΔ και μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ. Μαζί με τον κ. Ζακυνθινό που τώρα είναι στέλεχος στο υπουργείο Τουρισμού, είναι γνωστή η «προσφορά» τους!!!

Θέλω όμως να ξεχωρίσω δύο πρόσωπα, που πιστεύω ότι για δικούς τους λόγους δεν έχουν αντιδράσει δυναμικά. Θεόδωρος Φορτσάκης και Κωνσταντίνος Πολυζωγόπουλος, που θα πρέπει να τους «φασκελώσουν» όλους και να φύγουν. Εκτιμώ και την ακαδημαϊκή αλλά και την νομική τους επιστήμη. Ίσως, μη γνωρίζοντας το αντικείμενο να μην έχουν καταλάβει τη γίνεται πίσω από την πλάτη τους. Υπομονή. Όλα θα έρθουν στο φως. Αρκεί ο κ.εισαγγελέας να ανάψει το πράσινο φως. Η τραγωδία-κωμωδία της ΕΡΤ-ΝΕΡΙΤ συνεχίζεται!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του