Ο Πούτιν έχει "τρελλάνει" τους Αμερικανούς κατασκόπους


putin1-600x400Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναμφίβολα αποτελεί το πρόσωπο των ημερών. Η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία και η δυναμική στάση του στο ζήτημα της Ουκρανίας, παρά τις απειλές για κυρώσεις από τη Δύση, εκτόξευσαν και άλλο τη δημοτικότητα του.
Δημοσίευμα της Wall Street Journal αποκαλύπτει πως ο Ρώσος πρόεδρος δεν τα πάει καθόλου καλά με την τεχνολογία, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των Αμερικανών κατασκόπων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Αμερικανοί δεν μπορούσαν να υποκλέψουν οποιαδήποτε επικοινωνία στην αρχή της εισβολής. Μάλιστα ένας Αμερικανός αξιωματούχος χαρακτήρισε το γεγονός ως «κλασική maskirovka», τον όρο της ρωσικής κατασκοπίας για την συγκάλυψη ευαίσθητων δεδομένων.
Ο Πούτιν σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί άνθρωπος του διαδικτύου. Συνηθίζει να το χλευάζει εδώ και καιρό, με τελευταίο κρούσμα ένα περιστατικό στις 20 Μαρτίου, όταν κατά τη διάρκεια συνάντησης με Ρώσους βιομηχάνους, ένας από αυτός αναφέρθηκε σε έγγραφα που μπορούν να βρεθούν online. «Σπάνια κοιτάζω σε αυτό το μέρος που προφανώς ζεις, το ίντερνετ», του αποκρίθηκε ο Πούτιν, σύμφωνα με το TIME.

Επίσης σε αντίθεση με την Άνγκελα Μέρκελ, το τηλέφωνο της οποίας παρακολουθούνταν από την NSA για χρόνια, ο Πούτιν δεν στέλνει SMS. Ούτε έχει σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μαθαίνει τα νέα από τις καθημερινές ενημερώσεις από τις μυστικές υπηρεσίες. Και από το 2005 έχει δηλώσει πως δεν διαθέτει κινητό.
Ένα άλλο αμερικανικό μέσο, το WorldPost της Huffington Post παρουσιάζει 10 άγνωστα γεγονότα από τη ζωή του Ρώσου προέδρου.
1. Μεγάλωσε σε ένα κοινόχρηστο διαμέρισμα, το οποίο μοιράζονταν τρεις οικογένειες στην Αγία Πετρούπολη (τότε Λένινγκραντ) και όπως έχει δηλώσει θυμάται να κυνηγάει αρουραίους στις σκάλες
2. Ο παππούς δούλευε σαν σεφ στο εξοχικό του Λένιν και αργότερα πολλές φορές είχε μαγειρέψει και για τον Στάλιν
3. Κέρδισε μαύρη ζώνη στο τζούντο όταν ήταν 18 ετών και ακόμη εξασκείται. Περιγράφει τις πολεμικές τέχνες σαν φιλοσοφία ζωής
4. Λατρεύει τα κατασκοπικά μυθιστορήματα. «Αυτό που με εντυπωσιάζει περισσότερο είναι πως ένας άνθρωπος μπορεί να πετύχει αυτό που δε μπορούν στρατοί ολόκληροι», είχε πει κάποτε
5. Εντάχθηκε στην KGB μόλις αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο και τη δεκαετία του 1980 βοηθούσε τη σοβιετική μυστική αστυνομία να στρατολογεί κατασκόπους στη Δύση.
6. Λατρεύει τα σκυλιά του και συχνά τα παίρνει μαζί του σε πολιτικές συναντήσεις, πολλοί λένε πως το κάνει για να φοβίζει άλλους παγκόσμιους ηγέτες.
7. Μιλάει άπταιστα γερμανικά αλλά δεν έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση με τα αγγλικά.
8. Με την επί 30 χρόνια σύζυγό του ανακοίνωσαν την απόφασή τους να πάρουν διαζύγιο, το 2013, στη διάρκεια διαλείμματος παράστασης μπαλέτου.
9. Έχει δυο κόρες αλλά έχει κρατήσει τις ζωές τους σε απόλυτη μυστικότητα.
10. Είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και έχει εκφράσει την πίστη του με αμφιλεγόμενες δηλώσεις, όπως το να βάλει στο ίδιο επίπεδο τους σατανιστές και τους ομοφυλόφιλους
Fortunegreece

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του