ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ...


...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Σε συμφωνία κατέληξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός ΑνάπτυξηςΚωστής Χατζηδάκης με τους εκπροσώπους των ΚΟ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το γάλα...
και τις επόμενες ώρες ο υπουργός αναμένεται να τις ανακοινώσει στα μέλη των επιτροπών που συνεδριάζουν αυτή την ώρα στην Βουλή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η ρύθμιση θα περιγράφει με λεπτομέρεια τα τεχνικά ζητήματα παστερίωσης και θερμικής επεξεργασίας του προϊόντος ενώ θα επαναφέρει τις τρεις κατηγορίες γάλακτος ανάλογα με την διατηρησιμότητά του.

Ειδικότερα η πρώτη  θα μιλά για γάλα ημέρας, δηλαδή παστερίωση εντός 24 ωρών από την συλλογή του και μεταφορά και διάθεση εντός 2 ημερών.

Η δεύτερη κατηγορία θα περιλαμβάνει το γάλα με διάρκεια ζωής έως 7 ημέρες. Την διάρκεια θα την καθορίζει ο παρασκευαστής μετά από έλεγχο των αρμόδιων κρατικών ελεγκτικών οργανισμών.

Η τρίτη κατηγορία αφορά το γάλα υψηλής παστερίωσης – κονσέρβα – που φθάνει ως και 40 με 45 ημέρες.

Η τελική λύση φαίνεται ότι ικανοποιεί τους κ.κ. Θάνο Μωραίτη και Μιχάλη Κασσή και η ανακοίνωσή της από τον κ. Χατζηδάκη στην Βουλή θα αποσύρει τις ενστάσεις τους.
Πηγή : protothema.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του