Το νου σας…! Έτσι θα προσπαθήσει ο Σαμαράς να μας κοροϊδέψει και πάλι…


samaras-proeklogiki-periodos-eurokinissi-570Ετοιμασίες για την δύσκολη περίοδο που ξεκινά αμέσως μετά το Πάσχα κάνει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θέλει να δει την προεκλογική περίοδο να κυλά ομαλά και προς όφελός του.
Η συμφωνία με την Τρόικα, η έλευση και τα εύσημα της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, καθώς και η έξοδος στις αγορές πλαισιώνουν μία στρατηγική που θέλει να ακολουθήσει το Μαξίμου και να «ρευστοποιήσει» με τον καλύτερο τρόπο.
Στο Μέγαρο Μαξίμου αντιμετωπίζουν με... χαμόγελο ικανοποίησης τον νέο κύκλο εσωστρέφειας στον οποίο βυθίστηκε, όσο και να το διαψεύδει, ο ΣΥΡΙΖΑ, με αντικείμενο τη στάση έναντι στο ευρώ, αλλά και τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου της 25ης Μαΐου, εκτιμώντας πως η διγλωσσία θα συνεχίσει να κατατρύχει την Κουμουνδούρου καθ' οδόν προς τις εκλογές. Ο πρωθυπουργός θα «απαντήσει» σε αυτή την εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προβάλλοντας προφίλ εγγυητή των μέχρι σήμερα επιτευγμάτων του ελληνικού λαού, αλλά και αξιόπιστου διαπραγματευτή για τα ζητήματα του χρέους και του χρηματοδοτικού κενού που έπονται των εκλογών.
Την Τετάρτη του Πάσχα, 23 Απριλίου, αναμένεται όπως μεταδίδει η Καθημερινή η ανακοίνωση της Eurostat με την οποία θα επιβεβαιώνεται η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος, η μία από τις δύο προϋποθέσεις που είχε θέση το Eurogroup για την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Η ίδια ανακοίνωση ανάβει και το πράσινο φως για τη διανομή του «κοινωνικού μερίσματος» στους πολίτες, βάσει των προβλέψεων που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Επόμενο βήμα θα είναι η συνεδρίαση του Eurogroup, στις 5 Μαΐου, όπου η Αθήνα αναμένει αναγνώριση των επιτευγμάτων της, αλλά δεν προσδοκά και σε δέσμευση των εταίρων για το χρέος. Αλλωστε, όλες οι πλευρές είναι εξαιρετικά επιφυλακτικές ενόψει εκλογών, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται σειρά θετικών δηλώσεων για τη δημοσιονομική πρόοδο της Ελλάδας από κορυφαίους υπουργούς της Ευρωζώνης.
Το ίδιο διάστημα, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος της Καθημερινής, Γιώργος Τερζής, θα πιστώνονται στους δικαιούχους τα ποσά του «κοινωνικού μερίσματος», ενώ θα παρουσιάζεται το νέο στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση της χώρας. Για πρώτη φορά θα παρουσιάζονται με συγκροτημένο τρόπο οι τομείς (τουρισμός, πρωτογενής παραγωγή κ.ά.) πάνω στους οποίους θα στηριχθεί η προσπάθεια ανάπτυξης της οικονομίας και αντιμετώπισης της ανεργίας, σε στέρεες βάσεις.

Σ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του