Η κυβέρνηση απειλεί τους καθηγητές – Από πειθαρχικό όσοι δεν πάνε αύριο στα σχολεία


paideiaΑπόλυτος ήταν ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου, όσον αφορά στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η ΟΛΜΕ για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας στα σχολεία.
Ο κ. Κεδίκογλου σε απάντηση των τρίωρων στάσεων εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εκπαιδευτικοί, τονίζει πως όσοι δεν επιστρέψουν στις αίθουσες αύριο όποτε ξεκινούν και τα μαθήματα στα σχολεία, θα υποβληθούν σε πειθαρχικό έλεγχο. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, ο υφυπουργός Παιδείας, ανέφερε πως δεν βρίσκει τον λόγο να παρακούσουν οι καθηγητές και οι μαθητές το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο έχει εκδοθεί από τον Νοέμβριο και αναφέρει ρητά ότι οι ημέρες καταλήψεων θα αναπληρώνονται από τις διακοπές του Πάσχα και αν κριθεί αναγκαίο και στο τέλος της χρονιάς.
«Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σε κανένα δεν κάνουν καλό οι καταλήψεις. Ο κακός μαθητής νομίζει ότι γλιτώνει μάθημα, ο καθηγητής κάθεται σπίτι του και πληρώνεται, ενώ ο μαθητής που θέλει να μάθει αναγκάζεται να καταφεύγει στα φροντιστήρια. Στο τέλος όμως χαμένη είναι η μάθηση», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας έστρεψε τα βέλη του στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη. «Ποια η αξιοπιστία της ΟΛΜΕ; Ο κ. Κοτσιφάκης με δικαιώνει ουσιαστικά, όταν την επαναστατική γυμναστική στην αρχή της χρονιάς με τις καταλήψεις, την εξαργυρώνει και είναι αυτή τη στιγμή υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει κηρύξει στάσεις εργασίας 8 - 11 π.μ. για τις ημέρες Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 23, 24 και 25 Απριλίου αντίστοιχα, στα σχολεία όπου οι περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης ορίζουν αναπλήρωση της ύλης μέσα στις διακοπές του Πάσχα, και καλεί τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να λάβουν αποφάσεις για συμπληρωματικές στάσεις εργασίας τις ίδιες ημέρες όπου απαιτείται.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του