ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΟΗΕ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ...




Οι δύο πλευρές στην Κύπρο θα πρέπει να επικεντρωθούν στο μέλλον, δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Άιντα, ...
ο οποίος έγινε δεκτός νωρίτερα από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.


Ερωτηθείς μετά τη συνάντηση κατά πόσον έχει μια φόρμουλα για έξοδο από το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, είπε ότι έχει μια σειρά από ιδέες, `τις οποίες μπορείτε να ονομάσετε φόρμουλα ή πακέτο`, προσθέτοντας ότι είναι όμως πολύ ενωρίς για να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες καθώς ακόμη διεξάγει συνομιλίες με τις δύο πλευρές και τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί.

Επανέλαβε ότι από τις επαφές του είναι ξεκάθαρο ότι και οι δύο ηγέτες συμφωνούν ότι το θέμα των υδρογονανθράκων θα αποτελεί μέρος του κοινού μέλλοντος μιας ενωμένης Κύπρου και σημείωσε ότι υπάρχει συμφωνία σε ό,τι αφορά στο μέλλον αλλά σχεδόν καμία συμφωνία για το παρόν. Πρέπει να επικεντρωθούν οι δύο πλευρές στο μέλλον, είπε ο κ. `Αιντα.

Ερωτηθείς κατά πόσον θεωρεί ότι το θέμα του φυσικού αερίου θα πρέπει να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είπε ότι αυτό εξαρτάται από τις δύο πλευρές.

Τόνισε ότι είναι σημαντικό όπως όλοι στην Κύπρο αρχίσουν να συζητούν για το μέλλον όταν η Κύπρος θα επανενωθεί.

Σε ερώτηση πότε θα επαναρχίσουν οι συνομιλίες, ο κ. `Αιντα είπε το συντομότερο δυνατόν.

Ο Κύπριος  Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, αμέσως μετά τις δηλώσεις του κ. Άιντα δήλωσε πως οι προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό πρέπει να στραφούν προς την πλευρά που οδήγησε τα πράγματα σε αυτήν την κατάσταση, δηλαδή την Τουρκία, σημειώνοντας ότι δεν τίθεται θέμα συζήτησης του θέματος των υδρογονανθράκων ή του διαμοιρασμού των οφελών από τους υδρογονάνθρακες πριν την επίλυση του Κυπριακού.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως στη συνάντηση Αναστασιάδη - Άιντα "συζητήθηκαν διάφορες ιδέες" για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων αλλά "δεν υπάρχει κατάληξη σε κάτι".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του