Έκθετος ο Καρατζαφέρης για το Πόθεν Έσχες




Εκτεθειμένος βγαίνει από την υπόθεση του σκανδάλου των εξοπλιστικών προγραμμάτων ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σύμφωνα με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών της Βουλής.

​Επιβαρυντικό το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣΠληροφορίες του zougla.gr αναφέρουν ότι την περίοδο 2002-2004 ο Γιώργος Καρατζαφέρης «ξέχασε» να δηλώσει στο Πόθεν Έσχες του την εξωχώρια εταιρεία «Catalina». 

Συγκεκριμένα, η εν λόγω offshore ναι μεν δηλώθηκε από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ την περίοδο 1992 -1993, από κει και πέρα όμως… «εξαφανίστηκε». 

Οι ορκωτοί ελεγκτές άρχισαν να ελέγχουν την περίοδο 2002 - 2007, κατά την οποία ο Γιώργος Καρατζαφέρης ήταν πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου τους, διαπίστωσαν ότι υπήρχαν κενά στο Πόθεν Έσχες του και ακολουθώντας μια υπερατλαντική διαδρομή οδηγήθηκαν στην εξωχώρια εταιρεία «Catalina» που ανήκει στον Γιώργο Καρατζαφέρη και στον υιό του.

Τον Νοέμβριο του 2007 εμφανίζονται σε λογαριασμό της δύο εμβάσματα από την εταιρεία «Premium Properties» (σ.σ.: δικαιούχος της οποίας εμφανίζεται ο Αλέξανδρος Τσάτσος, ιδιοκτήτης της Κεστρέλ), συνολικού ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. 

Η «Catalina» δέχθηκε τρία επίμαχα εμβάσματα, ύψους 1,64 εκατ. ευρώ, από την εταιρεία εξοπλιστικών Κεστρέλ. Όταν λοιπόν το πορτοφόλι της εταιρείας γεμίζει, χάνονται τα ίχνη της. 

Τον Αύγουστο του 2008 εμφανίζεται ακόμη ένα έμβασμα 150.000 ευρώ από την εταιρεία «Malwern» προς την «Catalina International», με πραγματικούς και ισότιμους δικαιούχους τον Γ. Καρατζαφέρη κατά 50% και τον γιο του Ιωάννη κατά 50%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα στείλει τον φάκελο στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η ίδρυση της «Catalina» 

Η «Catalina» φέρεται να ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του '92 με έδρα τα νησιά Turks and Caicos και πραγματικούς ισότιμους δικαιούχους τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον γιο του.

Τον Σεπτέμβριο του 2009, σύμφωνα με στοιχεία της τράπεζας RBC, η αξία του πορτφόλιο της υπεράκτιας ανερχόταν σε 6.600.000 δολάρια, ενώ σε έγγραφο αξιολόγησης του πελάτη από την τράπεζα η ακίνητη περιουσία του υπολογιζόταν σε 20.000.000 ευρώ.

Αναλυτικά, αναφέρονται δύο ακίνητα στο Παλαιό Φάληρο, επιχειρηματικά ακίνητα στην Καλλιθέα, θερινή κατοικία στο Λαγονήσι η αξία της οποίας υπολογίζεται από την τράπεζα στα 6.000.000 ευρώ και διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων στις Βρυξέλλες, που αποκτήθηκε το 1999.

Η «Catalina» μετονομάστηκε σε «Sunlight Delight LTD» και τον Ιανουάριο του 2010 ορίστηκε εγγεγραμμένος μέτοχος η αδελφή του Γ. Καρατζαφέρη.

Στις 16 Φεβρουαρίου του 2010 με εντολή του Καρατζαφέρη μεταφέρονται τα υπόλοιπα της εταιρείας στο όνομα του εμπιστεύματος The Ferisca Trust και τον Απρίλη του ίδιου έτους οι λογαριασμοί της RBC έκλεισαν.

Επίσης, σύμφωνα με τους λογιστές, ο Γ. Καρατζαφέρης είχε και την υπεράκτια «Homeric GT» με έδρα τα νησιά Turks and Caicos, που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του '83 και μετονομάστηκε σε « Homeric TCI».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του