ΟΙ 5 ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ...


Καίριες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό (μειώσεις συντάξεων, όρια ηλικίας) θα απαιτήσει η Τρόικα αν δε βρεθούν «ισοδύναμα» (π.χ. αύξηση ΦΠΑ στα νησιά) που να καλύπτουν το δημοσιονομικό κενό...
Πάντως  στο Παρίσι η καλή προετοιμασία της ελληνικής ομάδας  και η διαλλακτικότερη στάση που επέδειξαν οι εκπρόσωποι της ΕΕ καλλιέργησαν το έδαφος για συμφωνία σε πέντε  σημεία.


1. Στα 21 χρόνια  και 8 μήνες  από τα 15 που ισχύει σήμερα ( δηλαδή 6.500 ένσημα αντί για 4.500) αυξάνεται ο ελάχιστος χρόνος ασφάλισης για συνταξιοδότηση για τους σημερινούς 40ρηδες. Το μέτρο που φαίνεται ότι συμφωνήθηκε στο Παρίσι βάζει στο στόχαστρο τους γεννημένους μετά το 1975 προκειμένου να μη θιγούν όσοι βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.  Η  ελληνική πλευρά θεωρεί ότι «διασώθηκαν » οι ευάλωτοι της κρίσης καθώς η  κατάργηση της 15ετίας για τις μεγαλύτερες ηλικίες θα οδηγούσε σε τραγικό αδιέξοδο πολλές κατηγορίες ανέργων οι οποίοι με δεδομένο ότι ο δείκτης  ανεργίας θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και τα επόμενα χρόνια   δε θα μπορούσαν να βρουν δουλειά αλλά  ούτε και να βγουν στη σύνταξη.

2. Πάγωμα των συντάξεων για τη διετία 2016-2017 . Υπενθυμίζουμε ότι ο ν.3863/2010 προέβλεπε πάγωμα των συντάξεων έως τις 31/12/2015. Κάτω από αυτή τη δημοσιονομική συγκυρία ,αποσύρεται ακόμα και η σκέψη να δοθεί αύξηση το 2016 της τάξης του 3,5%.

3. Δυνατότητα μείωσης των εισφορών σε όλες τις ασφαλιστικές κατηγορίες του ΟΑΕΕ με αντίστοιχη μείωση παροχών και συντάξεων. Ο πρώην Υπουργός κ. Γιώργος Κουτρουμάνης εκτιμά ότι αν υιοθετηθεί το μέτρο οι συντάξεις θα συρρικνωθούν έως και 20%.

4. Ενοποιήσεις Ταμείων. Στο ΙΚΑ θα συγχωνευθούν επικουρικά και ταμεία πρόνοιας ( κάθετη παρέμβαση)

5. Η τρόικα φαίνεται ότι πείστηκε να παραπεμφθεί  για αργότερα η συζήτηση για τη λήψη απόφασης για την προκήρυξη των απεργιών με πλειοψηφία 50%+1 της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.


Διαβάστε περισσότερα εδώ www.newmoney.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του