Νέα εταιρεία δολοφόνων με αρχηγό πρώην βουλευτή της ΝΔ


astoinomaisdΠρώην βουλευτής που έχει καταδικαστεί για απάτες φέρεται ως εγκέφαλος πολυμελούς σπείρας η οποία ενεργούσε με τρόπο ανάλογο με αυτόν της «εταιρείας δολοφόνων».

Άμεσα αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης σε βάρος δέκα προσώπων που εμπλέκονται στο κύκλωμα.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά το κύκλωμα ιδιοποιούνταν περιουσίες εύπορων μοναχικών ανθρώπων μέσω πλαστών διαθηκών που εμφάνιζαν μετά τον θάνατό τους.
Ήδη ο εισαγγελέας έχει απαγγείλει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος για την υπόθεση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφθασαν στην Εισαγγελία, οι κατηγορούμενοι τα τελευταία πέντε χρόνια εντόπιζαν και πλησίαζαν ηλικιωμένους μοναχικούς ανθρώπους, οι οποίοι ήταν εύποροι. Στη συνέχεια, κατήρτιζαν πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες με τις οποίες κληροδοτούσαν σε κάποιο από τα μέλη της σπείρας τα περιουσιακά του στοιχεία του θύματος αμέσως μετά τον θάνατο του. Το τελικό στάδιο της οργανωμένης δράσης του κυκλώματος ήταν η άμεση εκποίηση της κληρονομιάς είτε η διαχείριση της ώστε να τους αποφέρει κέρδη.

Η υπόθεση απασχόλησε το Τμήμα Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Αστυνομίας πριν λίγο καιρό με αφορμή τον θάνατο δύο αδελφών η μεγάλη περιουσία των οποίων κατέληξε σε «ύποπτα» πρόσωπα.
Για την υπόθεση ο εισαγγελέας Δημήτριος Γκύζης άσκησε ποινική δίωξη για:
-συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωση
-διακεκριμένη απάτη στο Δικαστήριο κατ΄ εξακολούθηση
-άμεση συνέργεια στην παραπάνω πράξη, κατά περίπτωση
-διακεκριμένη πλαστογραφία με χρήση κατ΄ εξακολούθηση και
-ψευδορκία μάρτυρα
Η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή ο οποίος θα εντοπίσει αν προκύπτουν στοιχεία και για άλλες περιπτώσεις με θύματα εύπορους ηλικιωμένους.
antenna.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του