“ΑΝΑΣΤΑΣΗ” ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΠΡΟΣΔΟΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΑΘΗΝΑ! ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΕΥΡΩ – ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ 1ΔΙΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ Μ.ΠΕΜΠΤΗ Η ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΑΥΡΩΣΟΥΝ; ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΒRUSSELS GROUP

vouli-exo

Η Αθήνα προσβλέπει άμεσα σε μία «στάλα» ρευστότητας από τους δανειστές, ύψους 1 δισ. ευρώ, η οποία μπορεί να προέλθει από έως 500 εκατ. ευρώ από την δόση των 7,2 δισ. ευρώ και άλλα 500 ευρώ από τα κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα από ελληνικά ομόλογα.
Ειδικά για τα κέρδη της ΕΚΤ που έχουν «σκαλώσει» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι «τα λεφτά αυτά είναι δικά μας» και πιέζει για να έρθουν εγκαίρως, μέσα στην εβδομάδα ή,πάντως , έως τις 8 Απριλίου τουλάχιστον τα 500 εκατ. ευρώ για να καλύψουν την δόση του ΔΝΤ ύψους 448 εκατ. την Μεγάλη Πέμπτη 9 του μήνα.

TI METAΔΙΔΕΙ ΤΟ REUTERS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Όπως μεταδίδει και το Reuters η Ελλάδα είναι απίθανο να βγει από την ευρωζώνη, αλλά δεν αποκλείεται να αναγκαστεί να εισάγει ένα εναλλακτικό μέσο πληρωμής, παράλληλα με το ευρώ, προκειμένου όμως να καλύψει τουλάχιστον τα εσωτερικά έξοδα.
Το Reuters που επικαλείται δήλωση ευρωπαίου αξιωματούχου σημειώνει πως εάν η κυβέρνηση δεν θα έχει διαθέσιμα ευρώ για να πληρώνει μισθούς ή λογαριασμούς δεν αποκλείεται να εκδώσει τα λεγόμενα IOUS, που στην σημαίνει πως θα εκδώσει υποσχετικούς τίτλους που όσοι τα έχουν θα ξέρουν πως το κράτος τους χρωστά ένα συγκεκριμένο ποσό και το οποίο θα λάβουν κάποια στιγμή στο μέλλον.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα εάν η κυβέρνηση δεν έχει διαθέσιμα χρήματα για να πληρώνει προμηθευτές, μισθούς και συντάξεις, τότε το σενάριο μιλά για επιβολή ελέγχου στα κεφάλαια κίνησης, προκειμένου να αποτρέψει μαζικές εκροές κεφαλαίων.
Την ίδια ώρα, το Reuters επανέρχεται με ένα δημοσίευμα που αναφέρει πως η ΕΚΤ εξετάζει ήδη και τις συνέπειες ενός πιθανού Grexit. Oπως αναφέρει το δημοσίευμα μία ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλέσει μία μεγάλη τρύπα δισεκατομμυρίων στην ΕΚΤ που θα κληθούν να καλύψουν πρώτα από όλους η Γερμανία και εν συνεχεία και οι άλλες χώρες της ευρωζώνης.
Αύριο στις 4 η τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group – Πιθανόν και Eurogroup
Αύριο Τετάρτη στις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group.
Στόχος είναι να εκτιμήσει την λίστα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης και την πρόοδο στο Brussels Group.
Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι δεν αποκλείουν ακόμη και την σύγκληση του Εurogroup.
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε από τον Γιάνη Βαρουφάκη και τα μέλη της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, για όλες τις εξελίξεις στο Brussels Group στις Βρυξέλλες, όλες τις προηγούμενες ημέρες.
Επίσης:
Στο μεταξύ οι διαπραγματεύσεις με το Brussels Group στις Βρυξέλλες, ολοκληρώθηκαν χωρίς τελική συμφωνία, αλλά σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπήρξε σημαντική γεφύρωση. Η διαδικασία θα συνεχιστεί στην Αθήνα με συλλογή στοιχείων από τα τεχνικά κλιμάκια.
Κυβερνητικές πηγές επιμένουν, πάντως, να εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία και να μιλούν για αμοιβαία πρόθεση συμφωνίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι συνεδριάσεις στο Brussels Group έγιναν σε πολύ καλό κλίμα με αμοιβαία βούληση για την επίτευξη συμφωνίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του