Τον Βουλευτή Βοιωτίας Γ. Σταθά «διεκδικεί» η Αιτωλοακαρνανία

stathassyriza

Την σχέση του Βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά με το χωριό Σταθάς της Αιτωλοακαρνανίας και τον αρματολό την εποχή της τουρκοκρατίας Γ. Σταθά αποκαλύπτει η εφημερίδα «Δημοκρατία» επικαλούμενη σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αιτολωακαρνανικός Τύπος».Πιό συγκεκριμένα γράφει η «Δημοκρατία» στις 23 Μαρτίου:

«Συνεχίζω με μια μικρή αποκάλυψη: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς φέρεται οτι είναι απόγονος το ξακουστού αγωνιστή προπάππου του Γιάννη Σταθά. Το ειδησάριο το αλίευσα στον «Αιτολωακαρνακνικό Τύοπ», ο οποίος υπερηφανεύεται οτι η απώτερη καταγωγή του συριζαίου είναι από τον Βάλτο.

Ποιός ήταν ο αρματολός Γιάννης Σταθάς (1758-1812): Ήταν συναγωνιστής του ξακουστού Νοκοτσάρα και πρωταγωνίστησε σε διάφορες φάσης της επανάσταση. Το πιο μεγάλο επίτευγμα του είναι οτι αρμάτωσε  τα «μαύρα καράβια», εβδομήντα πλοιάρια τα οποία έβαψε στο αυτό χρώμα για να κάνουν κουρσάρικες επιδρομές κατά των τούρκων στην Μικρά Ασία. Ήταν τόσο μεγάλος θρύλος ώστε το όνομά του έγινε δημοτικό τραγούδι αλλά και όνομα χωριού (Σταθάς ) στον Άνω Βάλτο.
Όσο για τον απόγονο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας φαίνεται οτι τιμά το όνομά του. Αν αναλογιστεί κανείς οτι δίνει μέρος του μισθού του για τη λειτουργία σχολείων στην Ίμβρο, οτι δεν πήρε βουλευτικό αυτοκίνητο και οτι την αστυνομική φρουρά του τη διέθεσε στο Τμήμα Τάξης Αλιάρτου φαίνεται οτι είναι από την ίδια πάστα».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του