''ΦΕΡΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ''...


Την «λίστα Βαλαβάνη» με όλους τους οφειλέτες που έσπευσαν να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση «επτά ημερών» ...
για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ζητά ο κ. Χάρης Θεοχάρης καταθέτοντας ερώτηση και σχετικό αίτημα προς το υπουργείο Οικονομικών. Η ρύθμιση που διαρκεί από 20 εως 27 Μαρτίου αποτελεί «παράθυρο ευκαιρίας» - όπως είχε πει η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών  - για όσους έχουν παλαιά χρέη με μεγάλες προσαυξήσεις και τόκους και «αιμοδότη» για τα δημόσια ταμεία που έχουν άμεση ανάγκη από ρευστό.Από την άλλη όμως έχει εγείρει προβληματισμούς στα κόμματα της αντιπολίτευσης για το αν η εν λόγω ρύθμιση θα δώσει την ευκαιρία σε γνωστός μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου να τακτοποιήσουν ευνοϊκά τα χρέη τους.
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Θεοχάρης  σημειώνει στην ερώτησή του πως: «Η κυβέρνηση φέρεται να πρέπει να επιλέξει μεταξύ των εξωτερικών υποχρεώσεων της χώρας (επερχόμενη αποπληρωμή του δανείου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ύψους 415 εκατ. ευρώ στις 09/04/2015 και των λήξεων ΕΓΕΔ ύψους 1,4 δις ευρώ και 1 δις ευρώ στις 14/04/2015 και 17/04/2015 αντίστοιχα) και των εσωτερικών υποχρεώσεων για μισθούς και συντάξεις. Συνεπώς, η αποτελεσματικότητα της διάταξης αυτής είναι κομβικής σημασίας για τα δημόσια οικονομικά» ενώ σε άλλο σημείο υποστηρίζει πως «είναι απαραίτητο να γνωστοποιηθούν στην Βουλή οι οφειλέτες του Δημοσίου που έκαναν χρήση της διάταξης…».

Πάντως, η κυρία Βαλαβάνη με ανακοίνωσή της επισημαίνει πως «Ο συνολικός απολογισμός  για την εισαγωγική, εκτός ρύθμισης, μερική ή ολική καταβολή χρεών που λήγει σήμερα,  θα δημοσιοποιηθεί  πριν το τέλος της επόμενης εβδομάδας».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του