ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ Γκάζια στο "κόκκινο" για τα Leopard 2HEL και ρεκόρ τηλεθέασης της στρατιωτικής παρέλασης (vid)

Τα άρματα μάχης Leopard 2HEL έκλεψαν για ακόμη μία φορά την παράσταση χθες στη στρατιωτική
παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Συγκέντρωσαν τα βλέμματα των πολιτών που πήγαν στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά τα μηχανοκίνητα τμήματα των Ένοπλων Δυνάμεων. Ωστόσο, το πιο "δυνατό" σημείο ήταν τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η παρέλαση και τα άρματα μάχης ανέβασαν στροφές για να φύγουν και να πάρουν το δρόμο της επιστροφής.Τα Leopard κατά την αποχώρησή τους επεφύλαξαν εντυπωσιακές φιγούρες με τα γκάζια στο φουλ. Ο ήχος και μόνο αρκούσε για να ξεσηκώσει όσους έτυχε να βρίσκονται στο σημείο (δείτε το βίντεο που ακολουθεί).
Την ίδια στιγμή πάντως ηχηρό χαστούκι σε όσους επικρίνουν την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τις στρατιωτικές παρελάσεις, σε όσους μιλούν για κατάργησή τους πιπιλίζοντας την καραμέλα του κόστους για τα μηχανοκίνητα τμήματα, αλλά κυρίως σε όσους τα τελευταία χρόνια είχαν απαγορεύσει στον κόσμο να έρθει κοντά με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας παρακολουθώντας τις παρελάσεις στις επετείους της 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου, έδωσε ο ίδιος ο ελληνικός λαός.

Η ΝΕΡΙΤ, που μετέδωσε ζωντανά από την πλατεία Συντάγματος τη στρατιωτική παρέλαση, «χτύπησε» απίστευτα ποσοστά τηλεθέασης, που δεν έχει δει τα τελευταία χρόνια και την ίδια στιγμή έστειλε στα τάρταρα τα σκουπίδια που προσφέρονται μέσω των ψυχαγωγικών εκπομπών των ιδιωτικών καναλιών.

Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος τηλεθέασης της ΝΕΡΙΤ μεταξύ 11:30 και 13:00, την ώρα δηλαδή που πραγματοποιούνταν η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας, έφτασε 46,7%, ενώ μετά τις 12:00 το μεσημέρι άγγιξε ακόμη το 52,8%. Στο δυναμικό κοινό, στις ηλικίες 15 - 44, η ΝΕΡΙΤ με τη στρατιωτική παρέλαση είχε απήχηση 36,1%.

Την ίδια στιγμή, τα ιδιωτικά κανάλια με τις ψυχαγωγικές εκπομπές είδαν τα ποσοστά τους να κάνουν «ανώμαλη» προσγείωση. Διατήρησαν ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 10% και αυτό γιατί στο πρόγραμμα τους είχαν πλάνα και στιγμιότυπα από τη στρατιωτική παρέλαση.

Πρόκειται για ακόμη μία επιβεβαίωση πως ο ελληνικός λαός θέλει να τηρήσει τις παραδόσεις του, επιζητεί την ανάταση του εθνικού φρονήματος σε καιρούς δύσκολους, θέλει να νοιώσει πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μπορούν να του προσφέρουν την ασφάλεια του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται στην πρώτη θέση της αποδοχής της ελληνικής κοινωνίας.

«Έλιωσαν» οι ίδιοι οι τηλεθεατές, ο λαός, τις απόψεις κάποιων που για λίγα λεπτά δημοσιότητας εμφανίστηκαν να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για τη διεξαγωγή των στρατιωτικών παρελάσεων βρίσκοντας και την αφορμή της παρουσίας της στρατιωτικής διακλαδικής μπάντας στην πλατεία Συντάγματος, που έπαιζε παραδοσιακά τραγούδια. Ο κόσμος αγκάλιασε, ωστόσο, το γεγονός και παρασύρθηκε σε ένα γλέντι που κράτησε ώρες.

Οι πολίτες, λοιπόν, έδωσαν την απάντησή τους στο θέμα των στρατιωτικών παρελάσεων, επιδοκίμασαν το γεγονός και αποδοκίμασαν τους πολιτικούς που μέσα από τα κιγκλιδώματα και την παρουσία των ΜΑΤ φρόντισαν να απομακρύνουν τον ελληνικό λαό με τελικό σκοπό την κατάργηση των παρελάσεων. Αυτός ήταν και τελικός τους στόχος, καθώς αυτό επιβάλλει η Νέα Τάξη Πραγμάτων. Να ξεχάσουν οι Έλληνες την ιστορία τους και τις παραδόσεις τους.

Φάνηκε, επίσης, γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου θέλησε να βάλει «λουκέτο» στη δημόσια τηλεόραση (ανεξάρτητα των προβλημάτων που είχε και χρησιμοποιήθηκαν ως πρόσχημα). Για να μπορούν μέσω των ιδιωτικών καναλιών, που είναι μέρος του συστήματος και χρηματοδοτούν να προβάλουν ό,τι θέλουν και όπως το θέλουν και τους εξυπηρετεί.

Ο ελληνικός λαός έχει και άποψη και θέση. Και αυτό φάνηκε στη χθεσινή παρέλαση, όπου χιλιάδες κόσμου αψήφισαν την κακοκαιρία και με ομπρέλες κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας να την παρακολουθήσουν. Ο λαός κρατάει ψηλά την ελληνική σημαία. Άλλοι είναι αυτοί που θέλουν να την υποστείλουν, αλλά δε θα τους περάσει...
 
 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του