ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΔΟΥΡΟΥ ''ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ'' ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...

Έπειτα από εβδομάδες κατά τις οποίες ο Οργανισμός αρνούνταν πως θα διαθέσει ...
τα αποθεματικά του στο κράτος, σήμερα με απόφασή του δίνει το «πράσινο φως» για τη μεταφορά 120 εκατ. ευρώ προς την Τράπεζα της Ελλάδος.Την ίδια στιγμή, η αναζήτηση από την κυβέρνηση τρόπων και πόρων ώστε να κρατήσει «ζωντανά» τα ταμειακά διαθέσιμα και να εξυπηρετεί κανονικά τις υποχεώσεις της συνεχίζεται αμείωτη.Σύμφωνα πληροφορίες και η Ρένα Δούρου πρότεινε να μεταφερθούν στην Τράπεζα Ελλάδος τα αποθεματικά της Περιφέρειας που υπολογίζονται στα 80 εκατ. ευρώ, προς τον ίδιο σκοπό.
Όσον αφορά στην απόφαση του ΟΑΕΔ, σκοπός είναι η μεταφορά εκείνων των κεφαλαίων τα οποία δεν είναι προς επένδυση, ούτε προς άμεση διάθεση, καθώς και κεφάλαια όσων λογαριασμών του ΕΣΠΑ δεν είναι –επίσης- προς άμεση διάθεση, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά στην μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος 120 εκατ. ευρώ από λογαριασμούς εμπορικής τράπεζας, επιδιώκοντας απόδοση που υπερβαίνει το 2% ετησίως. Το ποσό αυτό αποτελεί τμήμα των ταμειακών διαθεσίμων του ΟΑΕΔ, τα οποία δεν είναι προς επένδυση, ούτε προς άμεση διάθεση για την εξυπηρέτηση τρεχουσών αναγκών του Οργανισμού.

Οι σχετικές διατάξεις του ν. 4320/2015 επιτρέπουν τη μεταφορά των κατατεθειμένων κεφαλαίων σε εμπορικές τράπεζες, τα οποία δεν πρόκειται να εξυπηρετήσουν άμεσες, τρέχουσες πληρωμές, σε αντίστοιχους Λογαριασμούς Ταμειακής Διαχείρισης στην ΤτΕ προκειμένου για την αξιοποίηση τους, επιτυγχάνοντας τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση.

Μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης των μελών του διοικητικού συμβουλίου, η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ κυρία Μαρία Καραμεσίνη δήλωσε: «Η απόφαση για τοποθέτηση μέρους των διαθεσίμων του ΟΑΕΔ στους ειδικούς λογαριασμούς διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδος, αποτελεί την αποδοτικότερη τοποθέτηση των ταμειακών διαθεσίμων του Οργανισμού, δεδομένων των δικλείδων ασφαλείας που παρέχει το υφιστάμενο νομοθετικό καθεστώς. Θα πρέπει να σημειώσω ότι είναι απολύτως διασφαλισμένη η ανταπόκριση του Οργανισμού Απασχόλησης στις τρέχουσες υποχρεώσεις του, οι οποίες μάλιστα θα προκαταβληθούν στους δικαιούχους τους, ενόψει των εορτών του Πάσχα την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του