Ο Γ. Σταθάς και αντιπροσωπεία από το Δίστομο στον Υπουργό Δικαιοσύνης για τις γερμανικές αποζημιώσεις

stathasvoyli

Με την ηγεσία του Υπουργείου δικαιοσύνης συναντήθηκαν το πρωί της Πέμπτης ο Διστομίτης Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς, ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας- Αντίκυρας Γιάννης Γεωργακός, και η δικηγόρος Χριστίνα Σταμούλη, οι οποίοι παρέδωσαν στον Υπουργό Νίκο Παρασκευόπουλο την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς υπέρ των κατοίκων του Διστόμου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε τα όσα έχει πει στην Βουλή, και οτι δεν θα γίνει κατάσχεση στο κτίριο του γερμανικού ιστορικού μορφωτικού-πολιτιστικού ιδρύματος «Ινστιτούτο Γκαίτε» ενώ πρόσθεσε πως μόνο μετά απο κυβερνητική απόφαση θα υπογράψει την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης για τις θηριωδίες στο Δίστομο, έτσι ώστε να μπορούν οι συγγενείς των θυμάτων της μαρτυρικής πόλης να προβούν σε κατάσχεση επί της περιουσίας που έχει το γερμανικό δημόσιο στην ελληνική επικράτεια.

Άλλωστε, και ο Γ. Σταθάς έχει δηλώσει ότι δεν είναι θέμα του υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά της κυβέρνησης καθώς και οτι το γερμανικό δημόσιο έχει και άλλα περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση ο Βουλευτής για μια ακόμα φορά ξεκαθάρισε ότι «δεν μιλούμε για κατάσχεση του Γκαίτε, αλλά για αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης σε άλλα περιουσιακά στοιχεία της Γερμανίας», τονίζοντας ωστόσο ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα πρόβλημα με το γερμανικό».

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργάκος δήλωσε ικανοποιημένος μετά τη συνάντηση, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύθηκε να υπογράψει και υπενθύμισε τη θηριωδία σε βάρος των Διστομιτών με σφαγές νηπίων, παιδιών και γερόντων και δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει οτι από το 2000 που βγήκε η δικαστική απόφαση κανένας υπουργός δεν έχει υπογράψει για να ικανοποιηθούν και να δικαιωθούν οι συγγενείς των θυμάτων του Διστόμου.

Τέλος, η Χ. Σταμούλη, δήλωσε ότι «ο καθηγητής Παρασκευόπουλος είναι ο πρώτος υπουργός Δικαιοσύνης, από το 2000 που εκδόθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου μετά από τις νομικές ενέργειες του Γιάννη Σταμούλη, ο οποίος δεσμεύθηκε στη Βουλή και επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του αυτή και σήμερα, ότι δηλαδή προτίθεται να υπογράψει».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του