Πλαστά πτυχία: Ο Φίλης νομιμοποιεί 2.500 υπαλλήλους με πλαστούς τίτλους σπουδών



Μέσω νομοθετικής ρύθμισης το Υπουργείο Παιδείας, θα δώσει το δικαίωμα σε 2.500 υπαλλήλους του Δημοσίου που κατέχουν πλαστούς τίτλους σπουδών να διαγωνιστούν σε ειδικές εξετάσεις και να παραμείνουν στις θέσεις τους - Απίστευτες κομπίνες σκαρφίζεται ο κ. Φίλης για να μην ταρακουνήσει την εκλογική πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης συνεχίζει να προκαλεί, όχι μόνο με τα λεγόμενά του, αλλά και με τις πράξεις του. Ανακάλυψε νόμο που δεν έχει τεθεί ποτέ σε ερφαρογή για να «ξεπλύνει» - μέσω ειδικών εξετάσεων - δημοσίους υπαλλήλους με πλαστά πτυχία. Το θέμα έρχεται στη Βουλή και ήδη έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.


Διαβάστε στο Newsbomb.gr για την «προϊστορία» με το ζήτημα των πλαστών πτυχίων

Διαβάστε την καταγγελία του προέδρου της ΟΙΕΛΕ για τα πλαστά πτυχία

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, σύντομα θα κατατεθεί προς ψήφιση διάταξη, η οποία θα διευρύνει το χρονικό διάστημα εφαρμογής του νόμου Γιαννάκου (ν.3577/2007 (Α΄ 130)), ώστε να καλύπτεται κάθε μη σύννομη περίπτωση λειτουργίας ιδιωτικών ΤΕΕ ή χορήγησης πτυχίου, χωρίς χρονικό προσδιορισμό, υλοποιώντας έτσι σχετική πρόταση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προς το υπουργείο Παιδείας, πρόταση που εκκρεμεί από το 2015.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο cnn.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του