Εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια του Λάϊου

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΗΒΑΣ «ΛΑΪΟΣ» με συνδιοργανωτή τον ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ και τη συνεργασία της Θ΄Ε.Π.Κ.Α για τον εορτασμό των 30 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ σας προσκαλεί στις παρακάτω εκδηλώσεις:
Σάββατο 23/6/2012 20:00  
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ 
•Μελοποιημένη Ποίηση (Απαγγέλει ο ηθοποιός ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΣΑΓΚΑΣ) Παίζουν και τραγουδούν μέλη και φίλοι του Συλλόγου  
•Απονομή Τιμητικών Αναμνηστικών στα ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
•Παρουσίαση Χορευτικών Τμημάτων
Κυριακή 24/6/2012  
18:00 Επίσκεψη στο ΚΑΒΕΙΡΙΟ
20:00 ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ  
Ημερίδα με θέμα: « ΚΑΒΕΙΡΙΟ».
ΟΜΙΛΗΤΕΣ:  
• ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΑΡΑΜΗ Προϊσταμένη Θ΄Ε.Π.Κ.Α
• ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΕΝΟΣ Πρόεδρος Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»
• ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΚΟΥ Λυκειάρχης 2ου Λυκείου Θήβας
1. Στο Φουαγιέ θα λειτουργήσει έκθεση Φωτογραφικού υλικού - Αφίσας και Αποκομμάτων εφημερίδων, από την 30χρονη πορεία του Συλλόγου.
2. Για τη μεταφορά από το Μουσείο στο ΚΑΒΕΙΡΙΟ θα διατεθούν Μεταφορικά Μέσα από το ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ.
Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες δεν κουβανήσαμε μες στην ψυχή μας. Ανταμωθήκαμε στης Αντιγόνης τα ζώπυρα ζυγωματικά. Ισμή μας τα ίσματα της Ισμήνης. Οιδίποδες, τους διττούς διπλώσαμε δρόμους. 
Σεμεληνεγέτες στα σεμνεία της Θήβας θητέψαμε. Ισμή = σύνεση, φρόνηση Ίσμα = θεμέλιο Σεμεληνεγέτης = ο γεννημένος από τη Σεμέλη (Διόνυσος) 
ΗΛ. ΑΝ.
Η ακροστιχίδα αυτή πυκνώνει τον καιρό των τριάντα χρόνων της παρουσίας του Συλλόγου μας: Ξεκινήσαμε με την αγνή πρόθεση που προτείνει ο Καβάφης στην Ιθάκη του για κάθε ταξίδι (Λ).
Τη γενεσιουργό δύναμη του ίμερου την αναζητήσαμε στις τρυφερές παρειές της πιστής των θείων νόμων (Α). Το θεμέλιο της τήρησης των ανθρώπινων νόμων το αναγνωρίσαμε στο πρόσωπο της άλλης αδελφής (Ι).
 Στις Σφίγγες των αινιγμά- των, των γρίφων και των προβλημάτων των καιρών απαντήσαμε μονολεκτικά: “άνθρωπος” (Ο).
Κι επειδή κι ο Έλληνας πρέπει κάποτε πότε να ξεδίνει μπήκαμε στο θίασο του Διονύσου (Σ). Τα για 30 χρόνια μέλη του Συλλόγου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του