Πέντε Ρίχτερ στη Ρόδο

Πέντε Ρίχτερ στη ΡόδοΣεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χτες στις 16.05 το απόγευμα στον θαλάσσιο χώρο της Ρόδου.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χτες στις 16.05 το απόγευμα στον θαλάσσιο χώρο της Ρόδου. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, πρόκειται για μετασεισμό της ισχυρής δόνησης ισχύος 5,8 Ρίχτερ που είχε ταρακουνήσει στις 10 Ιουνίου τη Ρόδο, τα γειτονικά νησιά και τα τουρκικά παράλια, και είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση και να τραυματιστούν δεκάδες άτομα στην Τουρκία.
Δεν έγινε αισθητός
H χθεσινή δόνηση δεν
έγινε ιδιαίτερα αισθητή αυτή τη φορά στη Ρόδο, παρά το μέγεθός της, αφού το επίκεντρό της εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο, 62 χιλιόμετρα ανατολικά της Ρόδου. Ουσιαστικά η νέα δόνηση σημειώθηκε στον ίδιο εστιακό χώρο, στο ίδιο περίπου βάθος (20 χιλιόμετρα) και σχεδόν την ίδια ώρα που είχε γίνει και ο σεισμός της 10ης Ιουνίου.
Οπως εξηγεί στο «Εθνος» ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, «με τον χθεσινό σεισμό κλείνει η μετασεισμική ακολουθία του ισχυρού σεισμού των 5,8 Ρίχτερ. Ηταν ο σεισμός που περιμέναμε. Στο μεσοδιάστημα είχαν γίνει αρκετοί μετασεισμοί μεγέθους κυρίως 3 και 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο μετασεισμός αυτός έγινε πολύ λίγο αισθητός σε αντίθεση με τον κύριο σεισμό, ο οποίος ήταν βέβαια 5,8 Ρίχτερ».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του