Νέος πρόεδρος της Βουλής ο Ευ. Μεϊμαράκης

Με νέο ρεκόρ ψήφων για την εκλογή προέδρου από τη Μεταπολίτευση και μετά, εξελέγη πρόεδρος της Βουλής ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Σε σύνολο 290 βουλευτών που ψήφισαν, ο κ. Μεϊμαράκης συγκέντρωσε 223 ψήφους, ενώ υπήρξαν επίσης 66 λευκά και ένα άκυρο.
Δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε, κατά την ομιλία του αμέσως μετά από την εκλογή του, ότι προτίθεται να ασκήσει τα καθήκοντά του ως πρόεδρος όλων των πτερυγων της Βουλής λειτουργώντας με γνώμονα την αντικειμενικότητα και την υπευθυνότητα.
Δήλωσε επίσης ότι είναι διατεθειμένος να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις του τόσο στην ομαλή λειτουργία του Κοινοβουλίου όσο και στην ανατροπή της αρνητικής εικόνας που έχουν σχηματίσει οι πολίτες.
Σημειώνεται ότι από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λόγω του προβλήματος υγείας του, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου λόγω της συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος
Απόντες ήταν και οι κ.κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, Χρήστος Σταϊκούρας και Κώστας Χατζηδάκης, οι οποίοι συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από την ψηφοφορία απουσίαζαν επίσης η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η βουλευτής του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παραστατίδης.
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής και για τον λόγο αυτό στους βουλευτές είχαν από νωρίς διανεμηθεί δύο ψηφοδέλτια. Στο ένα ήταν τυπωμένο το όνομα του κ. Μεϊμαράκη και το άλλο λευκό.
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας επέδειξε το ψηφοδέλτιο με το όνομα του κ. Μεϊμαράκη που έριξε στην κάλπη διασκεδάζοντας τις φήμες που τον ήθελαν ενοχλημένο για την αντικατάστασή του.
Εν τω μεταξύ, πριν από την έναρξη της μυστικής ψηφοφορίας, ορκίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος απουσίαζε από την χθεσινή τελετή της ορκωμοσίας της Βουλής λόγω της συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Στις 14.00 αναμένεται να διεξαχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή των αντιπροέδρων, των γραμματέων και των κοσμητόρων.
Το βιογραφικό του Ευ. Μεϊμαράκη
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα. Είναι γιος του Γιάννη Μεϊμαράκη, βουλευτή Ηρακλείου της ΕΡΕ. Σπούδασε Νομική, Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση με ειδίκευση στα φορολογικά θέματα και διατριβή στα εκλογικά συστήματα. Εκλέγεται Βουλευτής με τη Ν.Δ. στην Β' Αθήνας το 1989, και σ`όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις (1989, Ιούνιο και Νοέμβριο), 1990, 1993, 1996, 2000, 2004, 2007, 2009. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Κολοκοτά και έχει δυο κόρες.
Σήμερα είναι πρόεδρος Ινστιτούτου Δημοκρατία Κωνσταντίνος Καραμανλής, Βουλευτής Β' Αθηνών

Ο κ. Μεϊμαράκης διετέλεσε:
- Υπουργός Εθνικής Αμύνης από 16/2/06, έως 7/10/09.
- Ο πρώτος Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας.
- Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.(1991-1992). Υφυπουργός Πολιτισμού (αρμόδιος για τον Αθλητισμό) από 3/12/92, έως 12/10/93.
- Στις 24/4/94 στο Γ' Συνέδριο της Ν.Δ., επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
- Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Αναπληρωματικό μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Βορειοατλαντική Συνέλευση.
- Πρόεδρος της ΟΚΕ Αθλητισμού και Αντιπρόεδρος της ΟΚΕ Οικονομικών.
- Μέλος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ για τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου 1996.
- Μέλος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Δ΄Συνεδρίου της ΝΔ, υπό τον Γεώργιο Ράλλη.
- Υπεύθυνος Κεντρικής Επιτροπής του Τομέα Υποδομών της ΝΔ.
- Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Επιτροπής του εκτάκτου Συνεδρίου «αρχών και θέσεων» της ΝΔ το 2000.
- Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ μέχρι την 7.04.2001.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του