ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ: Οδηγίες για την εξάλειψη εστιών ανάπτυξης κουνουπιών και μέτρα προστασίας


Τα τελευταία χρόνια τα κουνούπια, λόγω της αύξησης του πληθυσμού τους, αλλά και της εισόδου στην χώρα μας νέων ειδών επικίνδυνων για την υγεία του ανθρώπου  αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
 Οι τόποι που αναπαράγονται και ζουν, είναι εκείνοι στους οποίους υπάρχει στάσιμο νερό. Συνεπώς ιδανικά μέρη θεωρούνται οι δεξαμενές , τα συντριβάνια, μέρη με νερά μικρής ροής ακόμη και τα πιατάκια που στραγγίζει το νερό της γλάστρας, αλλά και οποιοδήποτε φυσικό ή τεχνητό μέρος , που κρατά νερό στάσιμο.
Ο Δήμος Τανάγρας για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών παραθέτει οδηγίες και συμβουλές αφενός για την εξάλειψη εστιών ανάπτυξης  κουνουπιών και αφετέρου για την προστασία από τα κουνούπια και τις ασθένειες των οποίων είναι φορείς (όπως: ιός δυτικού Νείλου, κίτρινος και δάγκειος πυρετός και ελονοσία).
Να μη γίνεται ανεξέλεγκτη ρίψη ακάθαρτων νερών και απορριμμάτων
Τα ακάθαρτα νερά πάσης φύσης να οδηγούνται σε στεγανό βόθρο ή το δίκτυο ακαθάρτων, όπου υπάρχει
Τα φρεάτια και τα καπάκια βόθρων να είναι ερμητικά κλειστά
Να μη διοχετεύονται ακάθαρτα νερά στο δρόμο
Να καθαρίζονται οι χώροι γύρω από τα σπίτια από δοχεία και κοιλότητες εδάφους, που μπορεί να αποτελέσουν εστία συγκέντρωσης νερών.
Να καθαρίζονται τα λούκια της βροχής από τα φύλλα, ώστε να μην υπάρχει στάσιμο νερό.
Το πότισμα των κήπων να γίνεται κατά προτίμηση πρωινές ώρες
Να λαμβάνονται όλα τα γνωστά μέτρα ατομικής πρόληψης όπως μακριά ρούχα, εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά σκευάσματα κ.τ.λ.
Οι επαγγελματίες, που απασχολούν αλλοδαπούς εργάτες από περιοχές όπου ενδημεί η ελονοσία, να μεριμνούν για τον τακτικό έλεγχο των υπαλλήλων τους, με εξέταση αίματος .
**Προσοχή τα περισσότερα είδη κουνουπιών τσιμπούν από το σούρουπο μέχρι το χάραμα.Για περισσότερες πληροφορίες (αποφυγή  κουνουπιών στο σπίτι και χρήση εντομοαποθητικών προϊόντων) επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ: www.keelpno.gr, τηλ.: 210 5212054

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του