Καταγγελία Εργατικού Κέντρου Θήβας


Συναδέλφισσες  Συνάδελφοι
η εργοδοτική αυθαιρεσία σε βάρος των εργατικών μας δικαιωμάτων, κάτω από την Κυβερνητική ανοχή και το γενικότερο κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις εργασιακές σχέσεις, δεν έχει τελειωμό. Δεν αρκούνται στην εφαρμογή των ελαστικών μέτρων απασχόλησης που προβλέπεται από την αντεργατική νομοθεσία που έχει θεσπίσει η Κυβέρνησης με εντολές της Τρόικα , αλλά την ξεπερνούν και  με  τον εκφοβισμό της απόλυσης προσπαθούν να  πιέζουν τους εργαζόμενους για νέες  μειώσεις μισθών και ημερομισθίων, μέσα από την δημιουργία νέων ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ συνδικαλιστικών οργάνων όπως της Ένωσης  Προσώπων που συνήθως απαρτίζετε από Διευθυντικά στελέχη των εταιριών.
Την τακτική αυτή πρόσφατα, εφάρμοσε η εργοδοσία της επιχείρησης ΙΝΟVΑ ΑΕΒΕ  που απασχολεί  γύρω στους 30 εργαζόμενους μειώνοντας τους μισθούς και τα ημερομίσθια μέσω της συμφωνίας που έγινε από την νεοσυσταθείσα εργοδοτική Ένωση Προσώπων λόγω  μη ύπαρξης επιχειρησιακού Σωματείου.
Το ΕΚΘ και μετά από  καταγγελίες  εργαζομένων στην επιχείρηση  πράττοντας το αυτονόητο ,ζήτησε σε πρώτη φάση εγγράφως την συνδρομή της  επιθεώρησης εργασίας προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα της διαδικασίας μείωσης των μισθών, γεγονός που πραγματοποιήθηκε μετά από δύο ημέρες - λόγω έλλειψης προσωπικού και οχήματος μετακίνησης- και παρουσία εκπροσώπου του....
ΕΚΘ οι επιθεωρητές εργασίας διαπίστωσαν σειρά παραβάσεων  που είχαν σχέση με την σύσταση της ένωσης προσώπων και την διαδικασία μείωσης των μισθών (π.χ η μείωση των μισθών ανακοινώθηκε δύο μέρες πριν συσταθεί η ένωση προσώπων που την συμφώνησε , δύο εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην ένωση προσώπων δεν το γνώριζαν καθόλου, κλπ), με τελικό αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο εργοδότης να ανακαλέσει τις μειώσεις των μισθών που είχε ανακοινώσει στους εργαζόμενους και είχε κοινοποιήσει εγγράφως στην Επιθεώρηση εργασίας.
Δυστυχώς και με λύπη διαπιστώσαμε ότι η αυτονόητη και αποτελεσματική για τα συμφέροντα των εργαζομένων  παρέμβαση του ΕΚΘ ,με περίσσεια εμπάθεια και μικρόψυχη μικροπαραταξιακή σκοπιμότητα ενόψει των εκλογών της προηγούμενης Κυριακής , μια μικρή ομάδα εργαζομένων εκφράζοντας την παράταξη του ΠΑΜΕ, πριν ακόμη φανούν τα αποτελέσματα της παρέμβασης του ΕΚΘ, με έναν αναίσχυντο και αντισυναδελφικό τρόπο προσπάθησαν να συκοφαντήσουν και λασπολογήσουν το προεδρείο του ΕΚΘ κατηγορώντας το ότι ‘’εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εργοδοσίας’’.(Ανακοίνωση Σωματείου ’’Σπάρτακος΄΄ της 14.6.2012).
Τέτοιες συμπεριφορές είναι συνδικαλιστικά απαράδεκτες και πρέπει να απομονωθούν. Διασπούν τους εργαζόμενους και μάλιστα σε μια περίοδο που η εργατική τάξη δέχεται την χειρότερη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών. Τελικά αν απολογείται αυτός που προασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων δίνοντας τους έμπρακτα λύση στα προβλήματα τους ,τότε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων;
Μήπως είναι αυτός που ευαγγελίζεται την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ; Μήπως είναι αυτός που περιχαρακώνεται στο στενό του μικροκομματικό περίγυρο και δεν συσπειρώνεται με το σύνολο των εργαζομένων;
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τέτοιες διασπαστικές κινήσεις.
Το ΕΚΘ και όλα τα εκλεγμένα συνδικαλιστικά όργανα , δεν είναι μόνο τα πρόσωπα που την συγκεκριμένη περίοδο τα εκπροσωπούν.
Είναι θεσμοί που έχουμε υποχρέωση όλοι να προασπιστούμε.
Η απαξίωση των θεσμών δεν προσβάλλει τα πρόσωπα που το υπηρετούν.
Πρώτα από όλα προσβάλλουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και της εργατικής τάξης. Ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο.
Και εν τέλει , όποιος διεκδικεί τον τίτλο του καλύτερου εκφραστή των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων, ας τον πάρει μέσα  από την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο κόσμος όταν τον εκλέγει.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης, αλλά και της περιοχής μας να μην αποδέχονται με την υπογραφή τους και να καταγγέλλουν τέτοιους εκβιασμούς που καταστρέφουν και υποβαθμίζουν τους κόπους και την αξιοπρέπειά τους.
  
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του