Την Πέμπτη η δίκη των συλληφθέντων στα Θεοφάνεια στη Χαλκίδα

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου δικάζονται, στο Β΄Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας, οι πέντε Χαλκιδέοι, που είχαν συλληφθεί τα Θεοφάνεια στην παραλία της Χαλκίδας γιατί ...φώναξαν συνθήματα, που θεωρήθηκε ότι προσβάλλουν το πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο οποίος ήταν παρών στην τελετή αγιασμού των υδάτων.
Τα συνθήματα, που ακούστηκαν εκείνη την ημέρα ήταν "ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73", "λαέ πεινάς, γιατί τους προσκυνάς" και άλλα παρόμοια, τα οποία θεωρήθηκαν προσβλητικά για τον πρόεδρο.
Ανακοινώσει συμπαράστασης στους κατηγορούμενους εξέδωσαν ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ και ο συνδυασμός του Περιφερειακού Συμβουλίου "Αυτοδιοικητικό Κίνημα περιφέρειας Στερεάς και η ΕΛΜΕ Εύβοιας.
Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση της στους πολίτες που δικάζονται στις για «προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας», θεωρώντας ότι οι συγκεκριμένοι πολίτες άσκησαν ένα θεμιτό και θεμελιώδες συνταγματικό τους δικαίωμα.
Το Αυτοδιοικητό Κίνημα στην ανακοίνωσή του επισημαίνει: " Συμπαραστεκόμαστε στους συμπολίτες μας θεωρώντας ότι η πολιτική διαμαρτυρία όχι μόνο δεν είναι αδίκημα, αλλά είναι η φυσιολογική αντίδραση απέναντι στην πρωτοφανή λεηλασία των κοινωνικών κεκτημένων.
Μετά την άγρια καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων, ας μην ακολουθήσει η ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας."
Η ΕΛΜΕ Εύβοιας, συμπαραστέκεται στους δικαζόμενους συμπολίτες και διεκδικεί δημιουργικά και ενεργά το δικαίωμα των Πολιτών να αντιστέκονται και να κινητοποιούνται, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά τους, στη βάση των αρχών της Δημοκρατίας, της ισότητας, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού της διαφορετικότητας. 
egnomi.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του