Σε ρήξη με τους δελφίνους ο Βενιζέλος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναζητά συμμάχους και προχωρά στην ανασύσταση του κόμματοςΚάθε άλλο παρά ήρεμα είναι τα πράγμα στο εσωκομματικό πεδίο του ΠΑΣΟΚ με τον Ευ. Βενιζέλο να προσπαθεί να συμμαζέψει τόσο την κοινοβουλευτική ομάδα όσο και τα άλλα στελέχη του κόμματος που διαμορφώνουν λυκοσυμμαχίες ....
εντός της Ιπποκράτους. Ο Ευ. Βενιζέλος μετρά πλέον συμμάχους, αφού και οι πιο κοντινοί του συνεργάτες με δηλώσεις του προκάλεσαν δυσφορία και άνοιξαν εκ νέου τον ασκό του Αιόλου.
Αύριο Τετάρτη στις 11:00 το πρωί συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η στάση των δελφίνων σε περίπτωση που ο πρόεδρος αποφασίσει να μοιράσει αρμοδιότητες και δεν τους έχει στη λίστα.
Ο κ. Βενιζέλος έμεινε χθες μέχρι αργά στο γραφείο του στην Ιπποκράτους αναζητώντας κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και γραμματέα κοινοβουλευτικής ομάδας.
Επί της ουσίας ο κ. Βενιζέλος μετρά φίλους και εχθρούς, αφού λίγο πολύ όλοι στο Κίνημα έχουν βγάλει τα μαχαίρια απ’ τα θηκάρια στρέφοντάς και κατά του προέδρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος θα επιλέξει ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης του, αλλά και πρόσωπα νέα και άφθαρτα, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του κόμματος.
Ήδη για τη θέση του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ακούγεται έντονα το όνομα του Κώστα Σκανδαλίδη, ενώ για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ, έχει ακουστεί το όνομα του Πάρι Κουκουλόπουλου και του Φ. Σαχινίδη.
Ερωτηματικό παραμένει ποια στάση θα ακολουθήσει ο κ. Βενιζέλος σχετικά με τους κ.κ. Ανδρέα Λοβέρδο και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τους οποίους πρόσφατα ήρθε σε ανοιχτή σύγκρουση.
Το θέμα είναι αν θα τους προτείνει κάποιο πόστο στη Βουλή, θέλοντας έτσι να τους «δεσμεύσει» και να αποφύγει την εσωκομματική μουρμούρα ή θα επιλέξει να τους θέσει κατά κάποιο τρόπο εκτός αυξάνοντας έτσι τις αντιδράσεις. Στην πρώτη περίπτωση θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι και η απόφαση των δύο δελφίνων, καθώς έχουν δηλώσει ότι θα αποστασιοποιηθούν από οποιαδήποτε διεργασία.
Αποστάσεις από την Ιπποκράτους δείχνει να έχει πάρει και η Άννα Διαμαντοπούλου η οποία δεν έχει ξεκαθαρίσει με ποιο τρόπο θέλει να συμμετάσχει στο νέο ΠΑΣΟΚ.
Στην αυριανή συνεδρίαση της ΚΟ (11:00) αναμένεται να ανοίξει η συζήτηση και για την ανασύσταση της παράταξης.
Δεν αποκλείεται μάλιστα ο πρόεδρος του κόμματος να δώσει ένα πρώτο περίγραμμα του τι μέλλει γενέσθαι, αλλά και να εξηγήσει το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών.
Το συντακτικό συνέδριο του κόμματος πάντως, όπου αναμένεται να τεθεί επί τάπητος ακόμα και το όνομα, τα σύμβολα και η διακήρυξή του, δεν θα πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου, όπως είχε αρχικά αποφασιστεί, αλλά πιθανότατα τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου.
Νωρίτερα, και μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου αναμένεται να συνέλθει η Εθνική Συνδιάσκεψη του Κινήματος.
newsbomb.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του