ΑΥΡΙΟ Ο...ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ!


samaras-ieronymos
Συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο θα έχει αύριο στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.

Ο πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου θα συνοδεύεται από τους Μητροπολίτες Κορίνθου κ. Διονύσιο και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και τον Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου, Επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ και θα θέσει στον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο Υπουργό ζητήματα που αφορούν στην εκκλησιαστική εκπαίδευση τα οποία συζητήθηκαν στη Δ.Ι.Σ. κατά τη διάρκεια της τρέχουσας συνοδικής περιόδου.


Κατά τη συζήτηση δεν αποκλείεται να τεθεί, έστω και ακροθιγώς, το ζήτημα της ΕΡΤ. Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη Τρίτη, ημέρα που ανακοινώθηκε η προσωρινή αναστολή λειτουργίας της κρατικής τηλεόρασης είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την κίνηση αυτή χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο, σε μια στιγμή τόσο κρίσιμη για την Πατρίδα, να σιγήσει η φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Μια φωνή που χρόνια τώρα υπηρετεί την ενημέρωση, τον πολιτισμό και τον ελληνισμό στο σύνολο του. Είναι αδιανόητο εκατοντάδες εργαζόμενοι να γίνονται βορά στο βωμό σκοπιμοτήτων και να θυσιάζονται εξαιτίας φαύλων πολιτικών και πρακτικών δεκαετιών. Είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα η θεραπεία ενός Οργανισμού που αντιμετωπίζει προβλήματα και τελείως διαφορετικό θέμα η ξαφνική και βίαιη θανατωσή του».

Μετά την αναστολή λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης οι αναμεταδόσεις των ιερών ακολουθιών παραμένουν χωρίς δίαυλο, στερώντας από χιλιάδες πιστούς πολίτες τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από την οθόνη τους τη θεία λειτουργία, καθώς διαχρονικά η ΕΤ1 και η ΕΤ3 μετέδιδαν ανελλιπώς κάθε Κυριακή τη Θεία Λειτουργία, κατά καιρούς μεγάλα εκκλησιαστικά γεγονότα, συλλείτουργα, επισκέψεις ορθόδοξων προκαθημένων, προβάλλοντας στο πανελλήνιο τη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, ενώ από τη συχνότητα της ΕΤ1 μεταδίδονταν και η εκπομπή «Αρχονταρίκι».

Αμέσως μετά την ανακοίνωση για την αναστολή λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι εφεξής η μετάδοση της θείας λειτουργίας θα συνεχιστεί μέσω του καναλιού της βουλής το οποίο εκπέμπει πανελλαδικά, κάτι που όμως δεν συνέβη χθες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του