ΣΤΡΙΜΩΧΤΗΚΕ" Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Β.Πούτιν: "Η Ρωσία είναι έτοιμη να στείλει Στρατό στo Γκολάν στο πλαίσιο του ΟΗΕ"


H Ρωσία συνεχίζει τις στρατηγικές κινήσεις της στο καλά εξελιχθέν για αυτή συριακό ζήτημα, και προχώρησε σε μια εντυπωσιακή πρόταση αντικατάστασης των Αυστριακών κυανόκρανων με Ρώσους στρατιώτες. 
Πρόκειται για μια κίνηση υψηλής διπλωματίας, που απαιτεί όμως και τους ανάλογους αποφασιστικούς ηγέτες, η οποία ακόμα και αν δεν γίνει αποδεκτή από τον ΟΗΕ και λοιπούς "φίλους-συμμάχους", επικοινωνιακά περνάει το μήνυμα ότι η Ρωσία ενεργεί για την λύση της αιματηρής συριακής σύγκρουσης, και έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αντίθετα με τις ΗΠΑ-Δύση που αντιδρούν σπασμωδικά.
Η Ρωσία ενδέχεται να αντικαταστήσει του κυανόκρανους της Αυστρίας στα υψίπεδα του Γκολάν, κατόπιν αιτήματος του ΟΗΕ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.
«Λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα της κατάστασης, στα υψίπεδα του Γκολάν, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αυστριακό βοηθητικό στρατιωτικό σώμα το οποίο αποχωρεί από την περιοχή που χωρίζει τον ισραηλινό από τον συριακό στρατό. Φυσικά ,μόνο στην περίπτωση που οι περιφερειακές δυνάμεις δείξουν ενδιαφέρον και εφόσον ο Γενικός Γραμματέας  του ΟΗΕ μας το ζητήσει», σημείωσε ο κ. Πούτιν στο πρακτορείο RIA Novosti
Η Βιέννη είχε ανακοινώσει την Πέμπτη ότι αποσύρει τους 380 κυανοκράνους της από τη γραμμή εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Συρίας στο Γκολάν, λόγω της έντασης των μαχών μεταξύ του συριακού στρατού και των σύρων ανταρτών στην ευρύτερη περιοχή, η οποία θέτει σε κίνδυνο τους στρατιώτες της. Άλλωστε δύο εκ των στρατιωτών της είχαν τραυματιστεί από "αδέσποτα" βλήματα λόγω των μαχών μεταξύ κυβερνητικών στρατευμάτων, και ισλαμιστών ανταρτών στην πόλη φάντασμα Κουνέιτρα, στα υψώματα του Γκολάν.
Την ευκαιρία αυτή δεν την έχασε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν,ο οποίος είδε μια μεγάλη ευκαιρία, για να βάλει την Ρωσία στην θέση του "οδηγού", για την επίλυση αυτής της τραγωδίας.
Με την κίνηση αυτή ουσιαστικά ο Ρώσος πρόεδρος επιδιώκει την αποτροπή οποιασδήποτε επέμβασης από την πλευρά του Ισραήλ, καθότι το εβραικό κράτος δεν θα αποτολμούσε οποιαδήποτε ενέργεια, με τον κίνδυνο να χτυπηθούν Ρώσοι στρατιώτες.
Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Farhan Hak δήλωσε "ο ΟΗΕ καλοσωρίζει οποιαδήποτε προσπάθεια της Ρωσίας για να επικρατήσει η ειρήνη στην περιοχή."
Στο Ισραήλ δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με την ρωσική πρόταση και αναμένουν βοήθεια από την Ουάσιγκτον για να την αποτρέψουν. Από την άλλη στην Ουάσιγκτον γνωρίζουν ότι μια αρνητική στάση θα εμφανίσει τις ΗΠΑ ότι τορπιλίζουν την ειρηνευτική διαδικασία, και ουσιαστικά καθιστούν την αμερικανορωσική διάσκεψη της Γενεύης κενής περιεχομένου.
Ο Ρώσος ηγέτης θέλει να εγκαταστήσει ρωσικά στρατεύματα ουσιαστικά με την σημαία των ΗΠΑ!
Οι Ισραηλινοί φοβούνται ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί θα παρακολουθούν τις κινήσεις του ισραηλινού στρατού, και θα ανακατεύονται στις κινήσεις του. Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα της πρότασης, η Ρωσία θα βγει κερδισμένη αφού θα καταφέρει να εμφανίσει τους γεωστρατηγικούς της αντιπάλους ως μη θέλοντες την επίλυση της κρίσης την οποία οι ίδιοι ξεκίνησαν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του