ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ΔΕΠΑ έριξε «μαύρο» στην ΕΡΤ


FDFSGSΑποκαλυπτικός ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε κορυφαία στελέχη του, σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες για το ζήτημα της ΕΡΤ. Πιο συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη σύσκεψη που είχε, αποκάλυψε σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πως ο πραγματικός λόγος που έκλεισε την ΕΡΤ ο Αντώνης Σαμαράς, ήταν επειδή ήθελε να «αλλάξει» την «ατζέντα» και να διώξει τον θόρυβο γύρω από την παταγώδη αποτυχία πώλησης της ΔΕΠΑ στους Ρώσους.
Η ΔΕΠΑ, ομολόγησε σε συνεργάτες του ο κ. Βενιζέλος, είναι πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση για την κυβέρνηση. Την αποτυχία αυτή την χειρίστηκε άγαρμπα με την ΕΡΤ ο Αντώνης Σαμαράς, με αποτέλεσμα να βραχυκυκλώσει τα πάντα, φέρεται να σημείωσε. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όμως εξομολογήθηκε και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία στους συνεργάτες του, όπως ότι είναι αδύνατον να οδηγηθούμε σε εκλογές, γιατί όπως φέρεται να είπε, είναι πολύ πιθανόν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να μην μπουν καν στην Βουλή.

Όλες οι ελπίδες πλέον του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι στο να γλιτώσει την κυβέρνηση από το αδιέξοδο το ΣτΕ, το οποίο μάλλον θα βγάλει μία μεσοβέζικη απόφαση και έτσι θα δοθεί μία έστω προσωρινή λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε. Πρόσθετα, ο κ. Βενιζέλος εξομολογήθηκε στους συνεργάτες του πως αυτό που φοβάται πιο πολύ είναι να οδηγηθούμε σε εκλογές και να προκύψει μία κυβέρνηση συνεργασίας με ΝΔ και ...ΣΥΡΙΖΑ (!!!) με αξιωματική αντιπολίτευση την Χρυσή Αυγή!
Αυτό που προβλέπει πάντως ο Ευάγγελος Βενιζέλος να συμβαίνει στο τέλος, σύμφωνα πάντα με τις αποκλειστικές μας πληροφορίες, είναι να ξεφεύγει η κυβέρνηση στο τέλος με έναν ανασχηματισμό και μία νέα συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων που την στηρίζουν.
Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε στους συνεργάτες του, ότι η ΝΔ θεωρεί για την όλη εμπλοκή με την ΕΡΤ ως αποκλειστικά υπεύθυνο τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη, επειδή όλο αυτό το διάστημα δεν έκανε το παραμικρό για να βρεθούν αυτοί οι 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι που ζητούσε η τρόικα να απολυθούν, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο Πρωθυπουργός να στραφεί στη λύση του άμεσου κλεισίματος της ΕΡΤ, με τις γνωστές συνέπειες.
Στο σημείο αυτό πάντως, αξίζει να σημειωθεί, το πόσο σημαντικός παράγοντας των πολιτικών εξελίξεων αποδείχτηκε η ΔΕΠΑ, αφού όπως είχε αναφερθεί και σε προηγούμενο σχετικό δημοσίευμα του SpiroSpero.gr, το κόστος του φυσικού αερίου στην χώρα μας είναι κατά 30% πιο ακριβό από οπουδήποτε στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να μπαίνει «μέσα» η χώρα έως 250 εκατομμύρια ευρώ το έτος.
Οι Ρώσοι λοιπόν ζήτησαν να αποπληρωθούν αυτά τα χρέη προς την εταιρεία που στο μεγαλύτερο ποσοστό τους προέρχονται από τους Ομίλους Βαρδινογιάννη και Μυτιληναίου, ενώ ακολουθούν και άλλοι ιδιώτες, με οριστικό χρονικό ορίζοντα μέχρι και το 2015, αλλιώς να υπογράψει ρήτρα το Δημόσιο, ότι σε περίπτωση μη καταβολής των υπέρογκων αυτών χρεών από τους ιδιώτες, θα ήταν υποχρεωμένο το κράτος να τα καταβάλλει.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το ελληνικό Δημόσιο βεβαίως να αρνηθεί και βεβαίως οι Ρώσοι να αποχωρήσουν από την διεκδίκηση της εταιρείας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που το deal χάλασε και σε καμία περίπτωση δεν ενεπλάκη η Κομισιόν, η οποία χρεώθηκε τα ...απόνερα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του