Στη φάκα άλλοι δύο «Ροζ Πάνθηρες»

ΡΟΖ ΠΑΝΘΗΡΕΣ
Βρίσκονταν υπό στενή παρακολούθηση μετά τη ληστεία στην Ελούντα και συνελήφθησαν από αστυνομικούς όταν επεχείρησαν να φύγουν από τη χώρα
Δύο στελέχη της σπείρας που αποκαλείται «Ροζ Πάνθηρες» συνελήφθησαν λίγο πριν φύγουν από τη χώρα, περνώντας από το συνοριακό φυλάκιο των Ευζώνων.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, μετά τη θρασύτατη ληστεία που σημειώθηκε στις 21 Μαΐου στην Ελούντα, άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης εντόπισαν και παρακολουθούσαν κάθε κίνηση δύο υπόπτων σερβικής καταγωγής που εμφανίστηκαν στο σημείο της ληστείας εκείνες τις ημέρες και ύστερα από αυτήν έφυγαν από το νησί. Η μεθοδολογία και οι ενέργειες των ληστών ταίριαζαν στο εγκληματικό προφίλ των «Ροζ Πανθήρων» γι' αυτό και οι αστυνομικοί έγιναν οι σκιές των υπόπτων, στο ενδιαφέρον ταξίδι που έκαναν από την Κρήτη μέχρι τους Εύζωνες.

Ταυτόχρονα, η αρμόδια υποδιεύθυνση της Κρήτης συνέλεξε στοιχεία συνέδεσε ληστείες που έγιναν πρόσφατα τόσο στην Κρήτη, όσο και στην Κω, ενώ ενημερώθηκε σχετικώς και η Ιντερπόλ. Λίγο πριν επιχειρήσουν να διαφύγουν από τη χώρα, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή τους αιφνιδιάζοντάς τους. Μαζί τους βρέθηκαν στοιχεία, κλοπιμαία και άλλα ενδιαφέροντα έγγραφα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.
Σε πρώτη φάση, οι δύο Σέρβοι αναμένεται να μεταχθούν στο Ρέθυμνο, όπου θα δικαστούν.
Στις 18 Οκτωβρίου είχε συλληφθεί άλλο ένα ζευγάρι από τη Σερβία με ενεργό συμμετοχή στη σπείρα ενώ στις 26 Νοεμβρίου 2011 είχε σοκαριστεί η κοινή γνώμη από τον τρόπο με τον οποία αποκαλύφθηκε η δράση της σπείρας. Τότε συνελήφθησαν τέσσερις υπήκοοι Σερβίας από τους οποίους τρεις είναι άντρες, ηλικίας 35, 39 και 47 ετών και μία είναι γυναίκα, ηλικίας 34 ετών.
Ως τότε. η αδίστακτη συμμορία είχε στο «ενεργητικό» της 116 περιπτώσεις κλοπών- διαρρήξεων σε καταστήματα ένδυσης, εμπορίας χειροποίητων χαλιών, οπτικών, κινητής τηλεφωνίας, κοσμηματοπωλείων, καθώς και κλοπές οχημάτων. Μάλιστα, ένα από τα καταστήματα τα οποία είχαν «χτυπήσει» ήταν και αυτό της Δέσποινας Μοιραράκη.
Η σπείρα με την κωδική ονομασία «Ροζ Πάνθηρες» έχει κάνει ληστείες σε ολόκληρη την Ευρώπη αρπάζοντας χρυσό τον οποίο έλιωναν και πωλούσαν σε ύποπτες εταιρίες στην Γερμανία.
Εναντίον τους έχει εκδοθεί ένταλμα και από την Ιντερπόλ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του