«Ξαφνικός θάνατος» παντού


elvo12Η υψηλού πολιτικού ρίσκου κίνηση του Α. Σαμαρα να κλείσει την ΕΡΤ φαίνεται πως θα αποτελέσει τον "πιλότο" για τις μελλοντικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με τη μνημονιακή υποχρέωση, έως το τέλος του 2014 θα πρέπει να έχουν βρεθεί εκτός Δημοσίου 15.000 υπάλληλοι, ενώ άλλοι 25.000 θα πρέπει να έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι τον Δεκέμβρη, με τους πρώτους 12.500 έως το τέλος αυτού του μήνα. Ο δρόμος για τις μαζικές απολύσεις προσωπικού των δημοσίων εταιρειών και των οργανισμών άνοιξε σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε την περασμένη Τρίτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Επόμενοι στόχοι
Ο "ξαφνικός" θάνατος της ΕΡΤ δείχνει τι έχει στο μυαλό της η Κυβέρνηση για το αμέσως επόμενο διάστημα. Είναι φανερό ότι το πρώτο κύμα απολύσεων με βάση διαρροές που γίνονται εντέχνως εδώ και καιρό, θα αφοά τις μεγάλες ΔΕΚΟ, που απασχολούν συνολικά πάνω από 5.000 άτομα. Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, επόμενο πεδίο... θανάτου αναμένεται να είναι η αμυντική βιομηχανία. Η Κυβέρνηση σχεδόν το έχει ανακοινώσει και το δείχνει με τον απόλυτο παραλογισμό με τον οποίο αντιμετωπίζει το θέμα.

Πρώτα σε αυή τη κατηγορία είναι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), τα οποία δημιουργήθηκαν το 2003-2004 από τη συγχώνευση της ΠΥΚΑΛ και της ΕΒΟ. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν η ΕΛΒ και η ΕΛΒΟ, οι οποίοι μαζί με την ΕΑΣ, απασχολούν συνολικά 2.600 εργαζόμενους, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, αναμένεται να απολυθούν συνολικά 1.500 υπάλληλοι, διοικητικοί και τεχνικοί.
"Λουκέτα" έρχονται και στην Υγεία με τις νέες δραματικές περιστολές δαπανών που απαιτεί η τρόικα λόγω κατάρρευσης του ΕΟΠΥΥ. Τεχνικά κλιμάκια των δανειστών πραγματοποίησαν συναντήσεις με τους εκπροσώπους του ΕΟΠΥΥ και του Υπουργείου Υγείας και διαπίστωσαν ότι το έλλειμμα διογκώνεται συνεχώς, ενώ στο 1,2 δισ. ευρώ που είχε καταγραφεί το 2012 προστίθενται περίπου 83.000.000 ευρώ το μήνα το τρέχον έτος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του