ΜΕΛΕΤΗ - ''ΒΟΜΒΑ'' ΤΟΥ ΚΕΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ...


Σοκ για εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους που θέλουν κάποια στιγμή να βγουν στη σύνταξη, προκαλεί μελέτη του ΚΕΠΕ η οποία απειλεί να τινάξει στον αέρα τα σχέδια όσων βρίσκονται κοντά στο τέλος του εργασιακού τους βίου...
Η μελέτη προτείνει την ουσιαστική κατάργηση των συνταξιούχων ηλικίας 50-55 ετών και γενικότερα την κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων κάτω των 60 ετών.
Οι μελετητές κάνουν ειδική αναφορά για τους ασφαλισμένους άντρες στο Δημόσιο που βγαίνουν στη σύνταξη στα 57 έτη, ενώ υπογραμμίζονται και οι περιπτώσεις γυναικών που συνταξιοδοτούνται στα 50 έως και τα 55 έτη.
Σύμφωνα με τη μελέτη του ΚΕΠΕ προτείνει κατώτατη σύνταξη στα 20 χρόνια εργασίας και οχι στα 15 όπως ισχύει σήμερα. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως για να βγει κάποιος με την κατώτατη σύνταξη θα πρέπει να συγκεντρώνει τουλάχιστον 6.000 ένσημα και όχι 4.500 που είναι σήμερα.
Σοκάρει επίσης και η πρόταση να περικοπούν οι αναπηρικές συντάξεις, καθώς όπως υποστηρίζει το ΚΕΠΕ οι μισές αφορούν άντρες έως και 53 ετών.
Η μελέτη αναφέρει ότι είναι αδιανότητο με τη δικαιολογία των προσωπικών δεδομένων, το κράτος να μην γνωρίζει τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών του.
Άλλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΑΟ προκύπτει ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ με τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων να αριθμούν περί τους 213.234.
Οι περισσότεροι οφειλέτες όμως είναι εντυπωσιακό πως δεν δημιουργήθηκαν εν μέσω κρίσης, αλλά πριν από το 2009. Συγκεκριμένα, πριν από την κρίση χρωστούσαν στο δημόσιο 176.984, ενώ μετά το 2009 προστέθηκαν άλλοι 36.250 οφειλέτες.

Πηγή: imerisia.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του