ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ: Συγχωνεύσεων….συνέχεια. Κινήσεις για να παραμείνει το ΙΚΑ Θήβας


Το θέμα της διάλυσης των υπηρεσιών του ΙΚΑ στη Βοιωτία και συγκεκριμένα οι δρομολογούμενες ενέργειες για το κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Θήβας, συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας το απόγευμα της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του ΕΟΠΥΥ ( Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) φαίνεται πως σε ότι αφορά το ΙΚΑ, στη Βοιωτία θα παραμείνει ένα Υποκατάστημα και δύο Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης.
Το γεγονός αυτό ανησύχησε τη Δημοτική Αρχή, φορείς και πολίτες, καθώς μια τέτοια κίνηση θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην περιοχή, αφού το Υποκατάστημα του ΙΚΑ στη Θήβα εξυπηρετεί εκατοντάδες επιχειρήσεις και χιλιάδες ασφαλισμένους και συνταξιούχους από όλο τον Καλλικράτειο Δήμο Θηβαίων (Δ.Ε. Θήβας, Πλαταιών, Θίσβης, Βαγίων), καθώς και από δεκαεπτά (17) χωριά από τους Δήμους Ορχομενού, Αλιάρτου, Τανάγρας και Μάνδρας (Ερυθρές).
Παρόν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν υπάλληλοι του ΙΚΑ Θήβας, ενώ στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Βοιωτίας κ.κ. Γιώργος Μουλκιώτης και Κων/νος Μπακομήτρος και πρόεδροι-εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής.
Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας-καταγγελίας από το Δημοτικό Συμβούλιο, τους φορείς και τους συλλόγους, το οποίο να σταλεί στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, το ΙΚΑ και κάθε αρμόδιο φορέα. Παράλληλα εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων για περαιτέρω ενέργειες (συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό). Ακόμα αποφασίστηκε να συγκροτηθεί Επιτροπή Αγώνα, όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά για κάθε ζήτημα που προκύπτει και θίγει το Δήμο της Θήβας και τους Δημότες του, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και πιο δυναμικές μορφές κινητοποιήσεων.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θηβαίων είπε χαρακτηριστικά :
«Έχουμε “συγχωνεύσεων- συνέχεια…Μετά τη Δ.Ο.Υ., το ΣΕΠΕ, το Τελωνείο, το Νοσοκομείο, τώρα έχουμε να παλέψουμε για να κρατήσουμε το Ι.Κ.Α. Διαβάσαμε ότι επίκεινται συγχωνεύσεις και στα καταστήματα του ΙΚΑ. Για την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας προβλέπεται να διατηρηθεί ένα υποκατάστημα και δύο γραφεία κοινωνικής ασφάλισης. Βλέποντας αυτά και γνωρίζοντας ότι αυτή τη στιγμή στη Βοιωτία υπάρχουν έξι υποκαταστήματα του ΙΚΑ, μπαίνουν “ψήλοι στα αυτιά μας”. Εμείς δεν συμφωνούμε με τις συγχωνεύσεις. Θέλουμε να παραμείνει το ΙΚΑ στην πόλη μας. Δεν πρέπει να φύγει το ΙΚΑ και θα κινηθούμε αναλόγως γι’αυτό».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του