ΟΚ! Από δανειστές


Το ok πήραμε από τους δανειστές μας, συμφώνησαν τόσο σε ότι αφορά τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στις προσπάθειες για ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους, όσο και σε σχέση με την αντίστοιχη συμμετοχή του δημόσιου τομέα, δηλαδή των κρατών - μελών της Ευρωζώνης.


H συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας παραμένει στα 130 δισ. Ευρώ, με στόχο το χρέος της χώρας να μειωθεί κοντά στο 120,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2020. Παράλληλα, το κούρεμα στους ομολογιούχους στο 53,5%.
Μετά τη λήξη του της μαραθώνιας σύσκεψης, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε:
«Καταλήξαμε σε συμφωνία για την Ελλάδα. Το Eurogroup έχει απόλυτη επίγνωση των προσπαθειών από τους έλληνες αλλά και από τους εταίρους. Το πρόγραμμα θα μειώσει σημαντικά το χρέος της Ελλάδας, αλλά το νέο πακέτο προϋποθέτει σημαντικές προσπάθειες από τους δανειστές.


Για το PSI, την επόμενη εβδομάδα η Ελλάδα θα ξεκινήσει τις προσφορές ομολόγων όπου και αναμένεται μεγάλη συμμέτοχη. Παράλληλα θα ενισχυθεί και η παρουσία της Τρόικας στην Ελλάδα.»


Ο δε  επίτροπος Οικονομικών και νομισματικών θεμάτων Όλι Ρεν είπε.
«Τα τελευταία 2 χρόνια και σήμερα τη νύχτα, έμαθα ότι ο μαραθώνιος είναι πράγματι, ελληνικό δημιούργημα. Με τη νέα συμφωνία θα επανέλθει η Ελλάδα στην ανάπτυξη. Είναι ένα σημαντικό βήμα για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.
Το σημαντικό βήμα έγινε χάρη στη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, ενώ το haircut στα ελληνικά ομόλογα είναι στο 53,5%».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του