Στη Θήβα τα παιδιά της εταιρίας προστασίας ανηλίκων Πειραιώς

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
''Ο Κύριος μας λέει ότι, θα κριθούμε, κατά τη Δευτέρα Παρουσία, ανάλογα με το βαθμό αγάπης που δείξαμε στον συνάνθρωπό μας. Μάλιστα ο Θεός στη συνέχεια ανάγει την αγάπη προς τον πλησίον, σε αυτό το Πρόσωπό Του. Δηλαδή, κάθε ένδειξη αγάπης που δείχνουμε στο συνάνθρωπό μας, αμέσως αντανακλάται στον Χριστό''.
Με δεδομένο το γεγονός αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε πράξη την αγάπη και να δείξουμε ''αγάπη , όχι θεωρητική και μεγαλόστομη, αλλά αγάπη πρακτική, εκφρασμένη σε απλές πράξεις ανιδιοτέλειας, αυταπάρνησης και  θυσίας για το συνάνθρωπο '' και μάλιστα για τα παιδιά που δεν είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ότι απολαμβάνουν τα δικά μας παιδιά δηλ.τουλάχιστον ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον.
Την Κυριακή των Απόκρεω 19 Φεβρουαρίου 2012 ημέρα που τιμούμε την Αγία Οσιομάρτυρα Φιλοθέη την Αθηναία που στα σκληρά και απαρηγόρητα χρόνια της Τουρκοκρατίας σκόρπισε απλόχερα αγάπη και στοργή , θελήσαμε αντί άλλης Ενοριακής Αποκριάτικης Εκδήλωσης να αποκριέψουμε με τα παιδιά της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιώς '' Ο Καλός Ποιμένας'' τα οποία μας επισκέπτονται για δεύτερη συνεχή χρονιά συνοδευόμενα απο την Διευθύντρια κ.Στ.Χαραμή και τους εκλεκτούς Συνεργάτες της.
Το πρωί της Κυριακής μετά την Θεία Λειτουργία προσφέρθηκε πρωινό και λίγο αργότερα στο Κτήμα Λάμπρου ''afrika farm''στο Μελισσοχώρι αφού πήραν τον χυμό τους απόλαυσαν το όμορφο περιβάλλον και είδαν τα ζώα που βρίσκονται εκεί.Το μεσημέρι γευμάτισαν στο Ενοριακό μας Κέντρο με πλούσια εδέσματα που ετοίμασαν με ιδιαίτερη αγάπη οι Κυρίες του ''Ενοριακού Ταμείου Αλληλεγγύης''.Στο γεύμα παρακάθησαν εκτός απο τους φιλοξενουμένους μας ο Αιδ.Πρωτ.π.Μελέτιος Θανάσου Εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Θηβών,ο Δ/ης του 6ου Δημοτικού Σχολείου κ.Αθ.Καραμπέτσας,ο Εκπαιδευτικός κ.Χαρ.Λεοντάρης οι οποίοι επικοινώνησαν με τα παιδιά προσφέροντας τις γνώσεις τους ,και μέλη της Νεανικής μας Σύναξης.
Το απόγευμα μετακινήθηκαν προς την Ι.Μ Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βαγίων όπου αφού προσκύνησαν στο Καθολικό και στον Τάφο του Γέροντος Μητροπολίτου κυρού Νικοδήμου δέχθηκαν την πνευματική και υλική Μοναστηριακή Φιλοξενία. Αργότερα προσκύνησαν στον Ι.Προσκυνηματικό Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά στη Θήβα και μετά την βραδυνή βόλτα στον πεζόδρομο και στο Κέντρο της πόλης δείπνησαν στην πιτσαρία ''Milaneza''.
Αναχώρησαν για τον Πειραιά αφού πήραν τα δωράκια τους μαζί με την υπόσχεση μας ότι θα ξαναβρεθούμε για να τους προσφέρουμε φιλοξενία και αγάπη .Θερμά ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν για την προετοιμασία της φιλοξενίας με την ευχή και στο μέλλον να τους έχουμε κοντά μας συνοδοιπόρους και συνοδίτες στην Φιλανθρωπική μας προσπάθεια.
1.Οδυσσέας και Αναστασία Σούτα.
2.Ευρίκλεια Σιαμανδούρα.
3.Ελένη Μακρή.
4.Γεώργιος,Δήμητρα Μοιρώτσου και Χαράλαμπος Νίκας!
5.Ευαγγελία Σαμπάνη και Eλευθερία Κίσσα.
6.Μαρία Μπουτσίνη.
7.Θεοδοσία Κανακάλη.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ
ΘΗΒΩΝ
ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣʼʼ                    
WWW.INAgiouNikolaouTouNeou.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του