Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπεται η ACTA

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πρόκειται να παραπέμψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την υπογραφή της ACTA προκειμένου αυτό να ελέγξει σε τι βαθμό γίνονται σεβαστές οι θεμελιώδεις ελευθερίες των πολιτών της ΕΕ. Όπως μάλιστα δήλωσε ο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου Κάρελ ντε Χουχτ το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο οφείλει να διερευνήσει το κατά πόσον η συνθήκη είναι συμβατή «με τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Παρά την στάση του αυτή όμως, ο Επίτροπος προσπάθησε να διατηρήσει αποστάσεις από την πολεμική που δέχεται η ACTA από χρήστες του Διαδικτύου σε ό,τι αφορά τις προσωπικές ελευθερίες.
Τόνισε μάλιστα ότι ο διάλογος για τη συνθήκη πρέπει να έχει ως βάση πραγματικά στοιχεία, και όχι τις φήμες που κυριαρχούν σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια.


Πηγή: proho.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του