Σταματήστε να ταπεινώνετε τον ελληνικό λαό

Ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς ζήτησε σήμερα από τους βουλευτές της εθνοσυνέλευσης να σταματήσουν να «ταπεινώνουν τον ελληνικό λαό».


Στην προσευχή - όπως την χαρακτήρισε- που απηύθυνε στους χώρους της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, έπειτα από ακρόαση από τους σοσιαλιστές βουλευτές είπε: «Δεν είναι ένα μήνυμα, είναι μια προσευχή: σταματήστε να ταπεινώνετε τον ελληνικό λαό, που υποφέρει σε μεγάλο βαθμό, ιδιαίτερα τους φτωχότερους και τους πιο στερημένους. Η Γαλλία μπορεί να κάνει πολλά».


Τονίζοντας ότι ο ίδιος ζει «στη Γαλλία εδώ και σχεδόν εξήντα χρόνια», αλλά ότι «η Ελλάδα τον συγκινεί βαθιά», ο σκηνοθέτης εξήγησε ότι ακούει «φοβερά πράγματα: για ανθρώπους που δεν έχουν να φάνε, για γονείς που αφήνουν τα παιδιά στο σχολείο, επειδή στο σπίτι δεν υπάρχει τίποτα να φάνε».


«Δεν μπορούμε να δεχθούμε στην Ευρώπη τέτοια πράγματα» σημείωσε. Κατά την άποψή του, η Ελλάδα «είχε γίνει μια χώρα όπου μπορούσαν να πουληθούν πράγματα επί πιστώσει τα πάντα, αεροπλάνα, πύραυλοι, υποβρύχια, άρματα μάχης. Και τις πιστώσεις, σήμερα, είναι οι Έλληνες που θα τις πληρώσουν, ενώ δεν έχουν τίποτα να φάνε».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του