Κάνουν «έξωση» στην ΕΜΥ από το Ελληνικό!

Πάνω από 5.000.000 ευρώ το κόστος μετεγκατάστασης


Κώδωνα κινδύνου κρούουν οι εργαζόμενοι στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία καθώς, όπως επισημαίνουν με δηλώσεις τους, η «έξωση» με την οποία απειλούνται από την εταιρεία που διαχειρίζεται την περιοχή του Ελληνικού, θα αποτελέσει τεράστιο πρόβλημα στο έργο τους.
Η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΕ μετά την κατάθεση του...

προσχεδίου νόμου στη Βουλή για την αξιοποίηση του χώρου έστειλε ειδοποιητήρια σε επιχειρήσεις, σωματεία, στο Αστυνομικό Τμήμα αλλά και στο Σώμα βατραχανθρώπων των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού που εδρεύει στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά με τα οποία τους κοινοποίησε ότι μέσα σε δυο μήνες θα πρέπει να αδειάσουν τους χώρους που στεγάζονται μέχρι σήμερα.
Με «έξωση» κινδυνεύει και η ΕΜΥ η οποία έχει τις εγκαταστάσεις της στο χώρο.

«Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση για την αξιοποίηση της περιοχής του Ελληνικού και έτσι βρέθηκε και η ΕΜΥ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθόσον επίκειται «έξωση» της Κεντρικής Υπηρεσίας της, η οποία εδώ και 40 χρόνια στεγάζεται στο χώρο της προς πώληση έκτασης. Η μετεγκατάσταση της ΕΜΥ κρίνεται ασύμφορη, συγκρίνοντας την αξία του οικοπέδου με το κόστος μετακίνησης του ακριβού και ευαίσθητου εξοπλισμού που διαθέτει. 

Πρέπει ακόμα να τονιστεί ότι επειδή -όπως έχουμε ήδη πει- η ΕΜΥ λειτουργεί επιχειρησιακά 24ωρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, η εν λόγω μετεγκατάσταση θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη μετεωρολογική υποστήριξη της Αεροναυτιλίας, της Ναυτιλίας, του κοινωνικού συνόλου, καθώς και στις ειλημμένες υποχρεώσεις της χώρας έναντι των Διεθνών Οργανισμών.

Η Πολιτική Ηγεσία του ΥΕΘΑ δεν μερίμνησε (όπως έγινε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για το επιχειρησιακό κέντρο της ΥΠΑ που στεγάζεται επίσης στο χώρο του Ελληνικού) ώστε να παραμείνει η ΕΜΥ στο χώρο, όταν μάλιστα, εκτός των δαπανών για την ανέγερση κτιρίου την προηγούμενη δεκαετία, μέχρι και σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές ξοδεύονται χρήματα για τη συντήρηση και επισκευή του παλαιού κτιρίου.

Είναι προφανές ότι η ΕΜΥ συνεχώς υποβαθμίζεται καθόσον οι δομές της δεν επιτρέπουν την ανάπτυξή της σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τις απαιτήσεις των καιρών. 

Η διοικητική και οικονομική υπαγωγή της στο ΓΕΑ δεν επιτρέπει την σύμμετρη ανάπτυξη όλων των τομέων για τους οποίους έχει συσταθεί (υποστήριξη εθνικής οικονομίας σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της αλλά και προστασία του περιβάλλοντος).

Ο Σύλλογος Μετεωρολόγων Υπαλλήλων της ΕΜΥ είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι μόνο με μια ανεξάρτητη Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και υπαγωγή σε φορέα που θα εγγυάται την ανάπτυξή της, μπορεί κανείς να προσβλέπει σε μια διαρκή ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της και ουσιαστική προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο και την ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας» είναι η θέση των εργαζομένων της ΕΜΥ που προειδοποιούν ότι μια «έξωση» θα είναι επικίνδυνη ακόμη και για την πρόβλεψη έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι και το κόστος μιας τέτοιας μετεγκατάστασης θα κοστίσει τουλάχιστον 5 εκατομμύρια ευρώ. 

Μόνο 600.000 ευρώ θα στοιχίσει η μετακόμιση του νέου υπερσύγχρονου υπολογιστή.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του