Η απάτη τωγν αιολικων πάρκων



ΟΠΟΙΑ και αν είναι η πηγή ρεύματος, το μόνο σίγουρο είναι οτι ούτε 1000, ούτε 100.000 αιολικά δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την πιο μικρή συμβατική μονάδα π.χ 300 MW. 1.000 αιολικά του 1 MW δεν μπορούν να υποκαταστήσουν μία ντηζελογεννήτρια των 100 kW. 100.000 δεν μπορούν να παράξουν αρκετή χρήσιμη ενέργεια για ένα χειρουργείο. 
Ο λόγος είναι απλός. Το ρεύμα το θες, όποτε το θές, και όχι όποτε φυσάει. Και ούτε το ρεύμα ούτε ο αέρας αποθηκεύονται σε ποσότητες για να ηλεκτροδοτήσεις το Παγκράτι.
Χώρες όπως η

Γερμανία και η Δανία που διαφημίζουν πολλάαα αιολικά , τα έχουν επειδή στην πράξη βασίζονται σε εισαγωγή πυρηνικού, ή ανθρακικού ρεύματος από γειτονικές χώρες, και επιδή μπορούν (μπορούσαν -- τους κόβεται) να ξεφορτώνονται το βασικά άχρηστο αιολικό ρεύμα όταν φυσάει πολύ, πάλι σε γείτονες.
Πριν λίγες εβδομάδες είχαμε πορτοκαλί συναγερμό στην ΔΕΗ, για 1-2 μέρες. Πού ηταν και τι έκαναν τα 1626 αιολικά μεγαβάτ που διαφημίζει η ΕΛΕΤΑΕΝ; Μάζευαν σκόνη στα βουνά και φούσκωναν λογαριασμούς, αλλά ένα είναι σίγουρο: ΔΕΝ έδιναν 1626 MW ρεύμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του