Στον Εισαγγελέα η δικογραφία για τους υπαλλήλους της Πολεοδομίας


.
Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με...
το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ολοκλήρωσε την προκαταρκτική εξέταση, που διενεργούσε για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών υπαλλήλων της Πολεοδομίας και διαβίβασε το φάκελο της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.
Η προκαρκτική εξέταση αφορούσε περιπτώσεις μη επαναβεβαίωσης προστίμων αυθαιρέτων από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Ανατολικού Τομέα, πρώην Νομαρχίας Αθηνών, της Πολεοδομίας του Δήμου Αθηνών, και των Πολεοδομιών Βορείου και Νοτίου Τομέα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής.
Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, η έρευνα είχε στόχο να
προσδιορίσει το ύψος της ζημίας που υπέστη το Ελληνικό δημόσιο, κατά το χρονικό διάστημα από 01-04-2004 έως 31-03-2009, από την αδικαιολόγητη μη σύνταξη Εκθέσεων Αυτοψίας και Χρηματικών Καταλόγων και τη μη επαναβεβαίωση προστίμων αυθαιρέτων, από τους υπαλληλους των προαναφερόμενων υπηρεσιών.
Μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας το λόγο έχει πλέον ο Εισαγγελέας, ο οποίος θα κρίνει για την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης.
Ωστόσο, αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο επίμαχος φάκελος έχει σταλεί εδώ και ημέρες στην Εισαγγελία και ήδη έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι διώξεις στρέφονται κατά 65 εμπλεκόμενων, στελεχών και υπαλλήλων των Πολεοδομιών.
Η υπόθεση θα ανατεθεί για περαιτέρω δικαστική διερεύνηση σε ανακριτή, ο οποίος θα καλέσει σε απολογίες τους εμπλεκόμενους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του