Σε τι Ελπίζουμε πια; "Σ Τ Η Σ Ω Τ Η Ρ Ι Α Τ Η Σ Χ Ω Ρ Α Σ ? ? ? "

Στο διαδίκτυο διαφημίζονται "επενδυτικά" παιγνίδια τζόγου υποσχόμενα σε ανύποπτα θύματα "κέρδη" 400 φορές μεγαλύτερα του κεφαλαίου (π.χ. με 100 ευρώ αποδίδουν τάχα 40 χιλ. ευρώ).
Αυτό το ληστρικό "επενδυτικό κέρδος" που αποτελεί κατάντια των καιρών μας ωχριά μπροστά στην αρπακτική φορομπηχτική-φορολογική τακτική, η οποία δίνει αβασάνιστα νόμιμο, αλλά άδικο και....
ανήθικο σε πάρα πολλές περιπτώσεις, δικαίωμα στην Εφορία να μπορεί να χρεώνει και να βεβαιώνει στο Δημόσιο Ταμείο υπέρ - πολλαπλάσια ποσά των πραγματικά οφειλομένων.
Συγκεκριμένα, σε επιχειρηματία με βιβλία Γ' κατηγορίας ο ο ποίος απασχολούσε 12 εργαζόμενους, κατόπιν φορολογικού ελέγχου επιβλήθηκαν επιβαρύνσεις φόρου, προστίμων και τόκων της τάξεως των 600χιλ. ευρώ ενώ, είχε ζημία κατά την ελεγχθείσα περίοδο, (όπως προέκυπτε από τα πλήρη νόμιμα στοιχεία που προσκόμισε στον φορολογικό έλεγχο), αντί για 60 ευρώ που προβλέπεται να καταβάλει για να δηλώσει εκπρόθεσμα ζημιογόνα δραστηριότητα. Δηλαδή, 10 χιλιάδες φορές παραπάνω! Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο νόμος δεν έδωσε την δυνατότητα αποδείξεως της ζημίας της ελεγχόμενης περιόδου ενώ, έδωσε την καθαρή εξουσία στον Έφορο να υποβαθμίσει τα βιβλία από " Γ' " (Εσόδων - Εξόδων) σε " Β' " (με μοναδικό συντελεστή κέρδους) και έτσι από τον τζίρο (που ήταν μικρότερος από τα έξοδα) προέκυψε, με τον μοναδικό συντελεστή κέρδους 15% διπλασιασμένο (λόγω ποινής), δηλαδή 30 %, μεγάλη φορολογητέα ύλη και νόμιμα αλλά τελείως ανήθικα ο έλεγχος του φόρτωσε στο Δημόσιο Ταμείο 600 χιλιάδες ευρώ χωρίς, ουσιαστικά, να του δοθεί η ευκαιρία να αποδείξει την ζημία του.

Μετά τα παραπάνω βεβαίως οι εργαζόμενοι έχασαν την δουλειά τους αφού έκλεισε η επιχείρηση ενώ, το χρέος στο Δημόσιο Ταμείο επιθυμεί και αγωνίζεται να εξοφλήσει ο επιχειρηματίας, με πενιχρά μέσα, ιδιαίτερα σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης. Και σαν να μην φτάνουν τα ως άνω, αφού "μπήκαν" τα τρελά πρόστιμα, τοκίζονται και με τόκο 12% ετησίως, μάλιστα στην ρύθμιση του ν. 3888/10 του κ. Παπακωνσταντίνου προβλέπεται επιβάρυνση 6% μηνιαίως, ήτοι 72% ετησίως!, για καθυστέρηση καταβολής των δόσεων. Αυτό επειδή, κατά το κοινώς λεγόμενο, "τρέχουν τα λεφτά απ' τα μπατζάκια μας;" ! Σε πρόσφατη ρύθμιση του υπουργείου οικονομικών, που κατ' άρθρον ψηφίστηκε τέλη Ιανουαρίου φέτος, προβλεπόταν η μείωση έως μηδενισμού των εξοντωτικών τόκων μέχρι σήμερα και η εξόφληση των χρεών ατόκως στο μέλλον σε 60 μηνιαίες δόσεις. Επενέβη, όμως, η Τρόικα και διέταξε την ανάκληση αυτής της ρύθμισης την οποία το υπουργείο κυριολεκτικά τσεκούρεψε γιατί, από 60 περιόρισε σε 24 τις δόσεις και κυρίως διότι, απαγόρευσε στους οφειλέτες άνω των 10 χιλ. ευρώ να υπαχθούν σε αυτήν (βλ. προσφάτως περίπτωση "Αλεξανρούπολης" όπου συνέλαβαν οφειλέτη για 12 χιλ. ευρώ), κυριολεκτικά γελοιοποιώντας - απαξιώνοντας τους Έλληνες πολίτες.

Τα θύματα της φορομπηχτικής νομοθεσίας την οποίαν ψήφισαν οι 300 εκλεκτοί νομοθέτες μας, στήνοντας σε γρανιτένιο τοίχο, χωρίς δικαίωμα άμυνας, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, δεν έχουν δικαίωμα, στην περίπτωση που αναφέρουμε, να αποδείξουν την ανυπαρξία φορολογητέας ύλης, άρα να απαλλαγούν των εξοντωτικών επιβαρύνσεων, έστω με δανεισμό ή με εκποίηση ό,ποιων περιουσιακών στοιχείων τους, αλλά ούτε και να υπαχθούν σε αυτήν την απαξιωτική για τους πολίτες ρύθμιση. Όλοι αυτοί δεν είναι πολίτες αυτής της χώρας; Και μιλάω κυρίως για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, θύματα της φορομπηχτικής πολιτικής των προστίμων και επιβαρύνσεων, που αβασάνιστα οι "σοφοί" νομοθέτες θεσμοθετούν, εξοντώνοντάς τους ολοκληρωτικά αφού τους εκτελούν εξ' επαφής. Δεν είναι φασιστική η εντολή, ουσιαστικά, της Τρόικα που διατάσσει εφάπαξ εξόφληση των ληξιπροθέσμων των άνω των 10 χιλ. εύρω χρεών; Μπορούν να μας πουν Τρόικα και Κυβέρνηση που θα βρεθούν, στη σημερινή κρίση, τα χρήματα για μετρητοίς εξόφληση των οφειλών αυτών, όπως ακατανόητα και ύποπτα δίνουν εντολή προς τούτο; Που το πάνε; Γιατί το αρμόδιο υπουργείο δεν κάνει την παραμικρή κίνηση που να αποδεικνύει ότι υπάρχει και Ελλάδα (παράλληλα με την Τρόικα;) βοηθώντας τους μικρομεσαίους επαγγελματίας, που αποτελούν την ραχοκοκκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας, παρέχοντας με νομοθετική εξασφάλιση τη δυνατότητα να αποπληρώσουν όχι μόνον σε 60 αλλά και σε περισσότερες ακόμα άτοκες δόσεις, όπως θα επέβαλε η λογική λόγω της σημερινής οικονομικής κρίσης;. Και δεν μιλώ για τους αετονύχηδες οφειλέτες εκατομμυρίων ευρώ αλλά, για τους απλούς Έλληνες πολίτες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που αποτελούν την ραχοκοκκαλιά της οικονομίας στους οποίους επιβάλει, νόμιμα αλλά άδικα και ανήθικα, διαρκώς χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Έχουμε και εκλογές....


Σε τι να ελπίζουν αυτοί οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες;...


Σ Τ Η Σ Ω Τ Η Ρ Ι Α Τ Η Σ Χ Ω Ρ Α Σ ? ? ?

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του