Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας συμμετέχει στην καλοκαιρινή εκστρατεία με τίτλο «Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη».



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                         ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ                                                                   
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ  Ν.Π.Δ.Δ.                          
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ                                                                                                                                                                                                                                           
Ταχ. Δ/νση: Αμφίονος 33Α & Ζεγγίνη                                   
Ταχ. κώδικας: 322 00                                                                                                              
Τηλ.& fax: 22620-27400                                                                                                  
 Πληροφορίες: Μ. Παπαδοπούλου (Βιβλιοθηκονόμος)                        
                      
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διεξαγωγή του τριήμερου σεμιναρίου του Future Library, που πραγματοποιήθηκε στις 14-16 Μαρτίου 2012, στη Βέροια, με σκοπό να προετοιμάσει Βιβλιοθηκονόμους από όλα τα μέρη της Ελλάδος για τη διεξαγωγή της καλοκαιρινής εκστρατείας με τίτλο «Διαδρομές
μεΠυξίδα
τη Βιβλιοθήκη».                                                        
Στόχος της  εκστρατείας είναι να προωθήσει την ανάγνωση, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στους μελλοντικούς χρήστες των Δημοτικών και Δημοσίων Βιβλιοθηκών.
Στο σεμινάριο συμμετείχε και η Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας με την
Μαγδαληνή Παπαδοπούλου, Βιβλιοθηκονόμο.
Οι «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» θα περιλαμβάνουν εκδηλώσεις και δράσεις γύρω από αυτό το θέμα οι οποίες θα καλύπτουν διάφορους τομείς (περιπάτους μέσα στην πόλη, αφηγήσεις, θέατρο, εικαστικά) και θα απευθύνονται κυρίως στα παιδιά, αλλά στοχεύουν και στην εμπλοκή γονέων και ενηλίκων, ώστε αυτές να αποτελέσουν σημεία αναφοράς των τοπικών κοινωνιών.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Future Library»και θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».
Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Future Library: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων», ιδρύθηκε το 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στην καρδιά των τοπικών κοινοτήτων, ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος.
Το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι διεθνής κοινωφελής οργανισμός που πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης  και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας.
Σύντομα θα ανακοινωθούν οι δράσεις που θα αφορούν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας  ώστε να δηλώσουν συμμετοχή τα παιδιά και οι ενδιαφερόμενοι.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ                                                               
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΠΗΣ
  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του