Στο φως απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ για εγκληματική οργάνωση trafficking που νοικιάζει γυναίκες με 2.500 ευρώ!.Εμπλέκεται και με "λευκούς γάμους" αλλοδαπών..

Ονόματα και διευθύνσεις μελών κυκλωμάτων σωματεμπορίας, καθώς και τον τρόπο δράσης τους αποκαλύπτουν τα «Επίκαιρα», μέσα από απόρρητα δελτία εσωτερικής διακίνησης της ΕΥΠ.
Σε άλλα διαβαθμισμένα έγγραφα του υπουργείου Εσωτερικών περιγράφεται μία από τις πιο σοβαρές υποθέσεις κλοπής αδειών διαμονής και σχετικών πιστοποιητικών από μέλη των κυκλωμάτων, παρά τις επισημάνσεις για προσεκτική φύλαξή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες...

Εκμετάλλευση γυναικών προς 2.500 ευρώ!

Εκατοντάδες άτομα από διάφορες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας, με συνεργάτες εντός των ελληνικών συνόρων, δρουν και πλουτίζουν από τη σωματεμπορία.
Το οργανωμένο εμπόριο λευκής σαρκός είναι διαχρονικό, εξελίσσεται και πολλαπλασιάζεται κάτω από τη μύτη των επίσημων Αρχών, παρά τις διακρατικές συμφωνίες για τον περιορισμό και την καταπολέμησή του. Υπό το νόμιμο μανδύα της λειτουργίας μιας επιχείρησης τύπου «εξυπηρέτηση αλλοδαπών» στήνεται μια παράνομη γέφυρα ανάμεσα στις χώρες – αποστολείς και στις χώρες – αποδέκτες των άτυχων γυναικών, που πριν καλά καλά το καταλάβουν έχουν πέσει στην πορνεία.
Τα απόρρητα έγγραφα που δημοσιεύουν σήμερα τα «Επίκαιρα» δείχνουν τόσο το μέγεθος του προβλήματος όσο και την οργάνωση που διατρέχει όλη την αλυσίδα της παρανομίας.
«Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες που περιήλθαν στην Υπηρεσία μας στην πρωτεύουσα της Ρωσίας και επί της οδού Noboriazas…, η υπήκοος Ρωσίας Δ… Ιουλία, σε συνεργασία με έναν άνδρα, ονόματι Andr…, διατηρούν γραφείο εξυπηρέτησης αλλοδαπών, στο οποίο χρησιμοποιείται η τηλεφωνική σύνδεση 007-495…, του οποίου, όμως, η πραγματική δραστηριότητα εντοπίζεται στη διακίνηση γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση».

Η επικοινωνία των ενδιαφερομένων γίνεται μέσω Ίντερνετ, όπου εκτίθενται φωτογραφίες των προς διακίνηση γυναικών και κατ’ αυτό τον τρόπο γίνεται η επιλογή τους. Για κάθε γυναίκα που επιλέγεται, πληρώνεται το ποσόν των 2.500 ευρώ μέσω Western Union και στη συνέχεια ακολουθεί η μετάβασή τους στην Ελλάδα με πτήσεις τσάρτερ, είτε απευθείας είτε μέσω Γαλλίας και Γερμανίας. Ο ενδιαφερόμενος τις παραλαμβάνει στο αεροδρόμιο και έχει το δικαίωμα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των γυναικών αυτών για χρονικό διάστημα πέντε μηνών».

Το ανωτέρω γραφείο έχει αναπτύξει μεγάλη δραστηριότητα και στην Κύπρο, όπου συνεργάζεται με τον κύπριο υπήκοο Κ.Κ…, με τηλέφωνο 0035722…
Διεξάγεται επιχειρησιακή αναζήτηση σε αυτό το θέμα (…)».
Όπως αποδείχτηκε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., που ακολούθησε, το κύκλωμα χρησιμοποιούσε τις πράσινες κάρτες μαζί με άλλες «χρήσιμες» βεβαιώσεις και πιστοποιητικά προκειμένου να νομιμοποιήσει την παρουσία των άτυχων γυναικών στη χώρα μας. Αυτών των γυναικών που οι δουλέμποροι έστελναν, μέσω μιας χρυσοφόρας τεθλασμένης γραμμής, από την παγωμένη Μόσχα, με σταθμούς τη Γαλλία ή τη Γερμανία, στην Ελλάδα, προκειμένου να ενοικιαστούν (!) για πέντε μήνες.

Σε άλλο απόρρητο δελτίο εξακρίβωσης της ΕΥΠ, δίνονται λεπτομέρειες για τη δράση μιας ομάδας εγκληματιών που είχαν βασική δραστηριότητα τη σωματεμπορία. Συγκεκριμένα, παρακολουθείται η δράση του Σκοπιανού Αλ. Ζ., γεννημένου στο Κίεβο της Ουκρανίας, με πλούσια δράση στη σωματεμπορία, το οργανωμένο έγκλημα, το ξέπλυμα χρήματος και με πρωταγωνιστικό ρόλο στην πλαστογράφηση στοιχείων και, φυσικά, στη διακίνηση λαθρομεταναστών από αφροασιατικές χώρες στην Ελλάδα!

Ο Σκοπιανός είχε δηλώσει ότι εγκατέστησε στη Νέα Σμύρνη εταιρεία με έδρα τις Μπαχάμες. Αυτή ήταν η νόμιμη «μπίζνα» για να γίνονται οι παράνομες δουλειές, αφού, σύμφωνα με τα έγγραφα, δρούσε ως μέλος του κυκλώματος οργανωμένου εγκλήματος. Η σπείρα εξασφάλιζε έναντι αμοιβής υπεύθυνες δηλώσεις Ελληνίδων με διάφορα προβλήματα – οικονομικά, ψυχολογικά κ.ά. – ότι είναι παντρεμένες με αλλοδαπούς. Πρόκειται για τους περίφημους «λευκούς γάμους».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του