Την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 : Τετράωρη Πανθηβαϊκή στάση εργασίας και Συλλαλητήριο


                  


Θέμα:   Δήμος Θηβαίων:
Κάλεσμα για μαζική αντίδραση
Την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012
Τετράωρη Πανθηβαϊκή στάση εργασίας και 

Συλλαλητήριο
Είναι κοινή πλέον η διαπίστωση, ότι η ακολουθούμενη επώδυνη για τους Έλληνες πολίτες δημοσιοοικονομική πολιτική με την ισοπεδωτική περικοπή μισθών και συντάξεων, την κατακόρυφη αύξηση φορολογίας στους ήδη φορολογούμενους, τις περικοπές στους ΟΤΑ και την παραχώρηση στην ιδιωτική κερδοσκοπική εκμετάλλευση θεμελιωδών κοινωνικών αγαθών, οδηγεί σε απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, στο κλείσιμο επιχειρήσεων, σε εντεινόμενη και βαθιά ύφεση την οικονομία, σε ασφυξία την αγορά και μοιραία στην κατάρρευση και κατάργηση του Κοινωνικού Κράτους, της Αυτοδιοίκησης, της Παιδείας, της Υγείας και γενικά στην κοινωνική εξαθλίωση.


Από την άλλη πλευρά βλέπουμε τις διοικητικές λειτουργίες στο Δήμο μας να συρρικνώνονται με το κλείσιμο Δημοσίων Φορέων και Υπηρεσιών, που λειτουργούσαν επί χρόνια στην πόλη της Θήβας(Τελωνείο, ΟΕΚ), ή τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και τη δρομολογούμενη απομάκρυνση άλλων
Εξάλλου, οι συνεχείς μειώσεις στις τακτικές επιχορηγήσεις και στους επενδυτικούς πόρους των Δήμων σημαίνουν ταυτόχρονα «συναγερμό» για την επιβίωση του Δήμου μας, όπως και των Δήμων όλης της Χώρας.
Σε αυτή την κατάσταση και στη διαφαινόμενη συνέχισή της δεν μπορούμε να παραμείνουμε άπραγοι και άβουλοι.
Το Δημοτικό Συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρίασή του, με τη συμμετοχή Κοινωνικών Φορέων της πόλης μας, αποφάσισε την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων προκειμένου να αντιδράσουμε δυναμικά στην προωθούμενη εξαθλίωση του Δήμου και των πολιτών και εξουσιοδότησε τη συσταθείσα Επιτροπή Αγώνα να εξειδικεύσει τις ημερομηνίες των κινητοποιήσεων.
Στα πλαίσια αυτά, η Επιτροπή Αγώνα, που αποτελείται από εκπροσώπους Κοινωνικών Φορέων και Δημοτικούς Συμβούλους με επικεφαλής τον Δήμαρχο Θηβαίων, σε συνεδρίασή της στις 27 Μαρτίου 2012 αποφάσισε, σε πρώτη φάση, τη διοργάνωση των παρακάτω αγωνιστικών κινητοποιήσεων και καλεί τους πολίτες, τους κοινωνικούς φορείς, τις επαγγελματικές και επιστημονικές οργανώσεις και συλλόγους του Δήμου μας, αλλά και των γύρω περιοχών, να τις υλοποιήσουν με τη δυναμική συμμετοχή τους:
Τετράωρη στάση εργασίας σε όλες τις υπηρεσίες, τους χώρους εργασίας και τα καταστήματα του Δήμου την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 από ώρα 11:00 έως 15:00.
Πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την ίδια μέρα στο χώρο γύρω από τον Άγαλμα του Επαμεινώνδα στη Θήβα, με συμβολική κατάληψη της ΔΟΥ Θηβών.
Συνέντευξη Τύπου από τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα την Τετάρτη, ώρα 12:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
· Την προώθηση του παρόντος στους φορείς και συλλόγους του Δήμου, τις Τοπικές Κοινότητες και τους όμορους Δήμους για την ενημέρωση και συμμετοχή τους.
Είναι απολύτως κατανοητό ότι η φωνή μας θα δυναμώσει μόνο με τη μαζική μας αντίδραση στην επιχειρούμενη κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικού Κράτους και ευ
νομούμενης Πολιτείας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του