Τα ρίχνει όλα στον πρώην σύζυγο της η Ρεβέκκα Καρούζου



KAROUZOiΎποπτη φυγής έκριναν ανακριτής και εισαγγελέας την πρώην σύζυγο του ήδη προφυλακισμένου επιχειρηματία Ιωάννη Καρούζου, διατάσσοντας την κράτησή της μέχρι τη δίκη για την εκτεταμένη φοροδιαφυγή και το σκάνδαλο με τις αγοραπωλησίες ακινήτων. Ακούγοντας η κ. Ρεβέκκα Σκαφτούρα ότι προφυλακίζεται ξέσπασε σε λυγμούς, μη μπορώντας να το πιστέψει. Νωρίτερα στην απολογία της είχε προσπαθήσει να αντικρούσει κάθε κατηγορία, δηλώνοντας αμέτοχη στις δραστηριότητες του πρώην συζύγου της, με τον οποίο, όπως λέει, ήρθε σε οριστική διάσταση από το Φθινόπωρο του 2000.
"H διοίκηση της εταιρίας τυπικά και ουσιαστικά ανήκε αποκλειστικά στον Καρούζο. Αυτός έπαιρνε όλες τις αποφάσεις σχετικά με την επεκτατική, τιμολογιακή και αρχιτεκτονική πολιτική των ακινήτων που ανήκουν στον όμιλο" ανέφερε στο πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημά της, επισημαίνοντας ότι η ίδια ουδέποτε υπήρξε εκτελεστικό μέλος σε κάποια από τις εταιρείες του Καρούζου, ο οποίος επέλεγε πάντα τα ακίνητα που θα αγόραζε και σε ποιόν θα τα πουλούσε".
Εις βάρος της 45χρονης κατηγορούμενης, πάντως, ο ανακριτής είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, αλλά εντοπίστηκε και συνελήφθη μόλις την περασμένη Πέμπτη, μόλις είχε αφήσει τα παιδιά της στο σχολείο στην Κηφισιά.
Η ποινική δίωξη αφορά στα αδικήματα της απιστίας εις βάρος του Δημοσίου, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος), της φοροδιαφυγής και της έκδοσης εικονικών τιμολογίων.
Ο όμιλος Καρούζου είχε περάσει από "κόσκινο", στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας, με αφορμή καταγγελίες για δανεισμό ύψους 500 εκατ. ευρώ, συνοδευόμενο από φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο επιχειρηματίας, που έχει κριθεί κρατούμενος από τον περασμένο Δεκέμβριο, «φούσκωνε» την αξία ακινήτων του, για να λάβει δάνεια από συγκεκριμένες τράπεζες. Από την προκαταρκτική εξέταση διαπιστώθηκαν δάνεια 300 εκατ. ευρώ και φοροδιαφυγή άνω των 30 εκατ., για την οποία έχουν δεσμευτεί ακίνητα της επιχείρησης.
"Δηλώνω με τον πλέον απερίφραστο τρόπο ότι εγώ ουδέποτε ήρθα σε επαφή με υπαλλήλους της τράπεζας για την επίτευξη δανείου", αναφέρει στο υπόμνημά της η πρώην σύζυγος του κ. Καρούζου. "Την ανεύρεση δανείων είχε αναλάβει αποκλειστικά όπως και τη γενικότερη χρηματοπιστωτική πολιτική του ομίλου ο Καρούζος με τους οικονομικούς του συνεργάτες" ισχυρίστηκε η κατηγορουμένη και πρόσθεσε: "Ότι ασκούσε την απόλυτη εξουσία του ομίλου ο Ι. Καρούζος αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι πώλησε κυριολεκτικώς σε μία νύκτα εν αγνοία μου όλες τις εταιρείες του στον Ζωγραφάκη, δίχως να το ανακοινώσει σε κανέναν άλλο συνεργάτη του. Δεν μπορούσα να μεταβάλλω τις βουλές του Καρούζου, ο οποίος διοικούσε με σχεδόν απολυταρχικό τρόπο τις εταιρίες καθώς ουδεμιά ανάμειξη είχε με τα φορολογικά και λογιστικά του ομίλου. Ακολουθούσα τις οδηγίες του".
Προσπάθησε δε να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα ότι δεν θα διαφύγει στο εξωτερικό, επιμένοντας ότι δεν είχε κάνει καμία προπαρασκευαστική ενέργεια. Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι αστυνομικοί τη βρήκαν έξω από το σχολείο, όπου μόλις είχε αφήσει τα παιδιά της, εκείνη και όχι κάποιο τρίτο πρόσωπο.
Φάνης Καραμπατσάκης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του