Συριακά μαχητικά πάνω από την Κύπρο – Οι Ρώσοι οδηγούν τη σύγκρουση στα άκρα


Ποιος θα περίμενε ότι ο Άσαντ εν μέσω εμφυλίου και με τη Δύση εναντίον του ότι θα έστελνε μαχητικά αεροσκάφη του πάνω από Κυπριακό έδαφος σε μια προσπάθεια να δοκιμάσει τα νεύρα και τις αντοχές των Βρετανικών βάσεων.

Υπό άλλες συνθήκες μια τέτοια κίνηση απ’ το Συριακό καθεστώς θα ισοδυναμούσε με αυτοκτονία όταν οι δύο πιλότοι των SU-24 απογειώθηκαν.

Η Βρετανική εφημερίδα Mirror με δημοσίευμα της περιγράφει ότι βρετανικά μαχητικά ενεπλάκησαν σε αερομαχία με στόχο να αναχαιτίσουν δύο συριακά με αποτέλεσμα να τα αναγκάσουν να αλλάξουν πορεία και να επιστρέψουν στη βάση τους.





Τα συριακά μαχητικά κατευθύνονταν προς τις Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο. Το σκηνικό σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα, όταν η Συρία έστειλε δυο ρωσικής κατασκευής αεροσκάφη, τύπου Sukhoi Su-24s, για να ελέγξουν την αεράμυνα των Βρετανών.

Η άρνηση των Σύρων πιλότων να απαντήσουν στις επανειλημμένες απόπειρες του πύργου ελέγχου του Ακρωτηρίου, ανάγκασε τους Βρετανούς να στείλουν δικά τους αεροσκάφη, τύπου Typhoon, τα οποια ήρθαν σε οπτική επαφή με τα Συριακά, αναγκάζοντας τα να αλλάξουν πορεία.

Πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας που προέρχονται από δηλώσεις στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων ξεκαθαρίζουν ότι εάν οι Σύροι Πιλότοι προχωρούσαν στην αποκλειστική ζώνη αεράμυνας των Βρετανών, τότε θα καταρρίπτονταν.
Το γεγονός από μόνο του ότι τόλμησαν να σηκώσουν στον αέρα οι Σύριοι τα πεπαλαιωμένα μαχητικά τους, καθώς η Συριακή Αεροπορία δεν φημίζεται για τα υψηλής τεχνολογίας αεροσκάφη της υποκρύπτει και καταδίνει την πρόθεση της Μόσχας να οδηγήσει την κατάσταση στην Συρία στα άκρα.

Είναι σαφές ότι για τη συγκεκριμένη αποστολή Συριακών αεροσκαφών ο ιθύνων νους δεν βρίσκεται στη Δαμασκό αλλά στην Προεδρική κατοικία του Πούτιν.

Το μήνυμα της Μόσχας προς πάσα κατεύθυνση, είναι σαφές. Η Συρία δεν θα είναι ένας περίπατος για τους Δυτικούς, ούτε μια εκ των πρότερων κερδισμένη μάχη. www.newsit.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του